Hoe FIT Vastgoedbeheer de sterke groei faciliteert

FIT Vastgoedbeheer, onderdeel van KlokGroep, regelt het beheer van ca. 800 woningen en 400 overige objecten voor vastgoedbeleggers. Elke beheeropdracht, klein of groot, is maatwerk. Door de forse groei van de beheerportefeuille is er vorig jaar nieuwe software voor het vastgoedgoedbeheer geïmplementeerd.

Met het maken van de juiste keuze voor nieuwe software hadden wij een bepaald eisenpakket, vertelt Bas Roelofs, Manager Vastgoed bij FIT Vastgoedbeheer. We wilden in minder tijd meer vastgoed beheren, dus efficiënt en effectief onze vastgoedportefeuille managen.

Het vergelijken op functionaliteiten was nog wel te doen, maar zijn er ook mogelijkheden tot het laten ontwikkelen van specifieke functionaliteiten in de toekomst? En wat is het serviceniveau van de softwareleverancier? Deze vragen waren lastiger te beoordelen. Daarom hebben wij diverse gesprekken met Bloxs gevoerd en gesproken met bestaande relaties om uiteindelijk de beslissing te kunnen nemen.

Snel tijdwinst geboekt
Bloxs is een systeem met alle functies voor vastgoedbeheer én financiële functies ineen. Gebouwen, contracten, financiële administratie, onderhoud en de rapportages; alles wordt verwerkt en is te raadplegen in één systeem. Het is een uitgebreid systeem dat verdere software of een boekhoudpakket overbodig maakt. De implementatie hangt af van de grootte van de organisatie, maar bij ons is het soepel verlopen. Onze directie was aangenaam verrast door de verhoging van de efficiency en de besparing die het systeem FIT Vastgoedbeheer oplevert, vertelt Bas.

Specifieke wensen FIT Vastgoedbeheer
Bloxs ontwikkelt zich voortdurend. Onze input met specifieke wensen en behoeften worden vertaald naar verbeterde functionaliteiten. Er vinden dan ook regelmatig updates plaats met verbeteringen en nieuwe functionaliteiten. Specifieke aanpassingen worden snel ingepland. Vanwege de drukte bij Bloxs kan het weleens voor komen dat we wat langer moeten wachten, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de uitstekende helpdesk-functie.

Mensenwerk
Van alle beschikbare functies binnen de software zijn we begonnen met functies die de grootste impact zouden hebben op onze efficiency. Inmiddels gebruiken we steeds meer van de beschikbare functies. Zo hebben we onlangs portalen ingericht voor onze opdrachtgevers en huurders. Met deze portalen kunnen onze opdrachtgevers en huurders digitaal inloggen voor het raadplegen van onder andere hun vastgoed en contracten. Maar ook storingen kunnen via deze portalen ingediend worden. De eerste reacties over deze portalen zijn erg positief.

Bas: “Vastgoedbeheer blijft uiteindelijk toch ook echt mensenwerk. Persoonlijk contact, laagdrempelige communicatie en een platte organisatiestructuur passen bij onze bedrijfscultuur. In die zin past ook Bloxs bij ons als partner. Samen zorgen we ervoor dat FIT Vastgoedbeheer kan blijven groeien”.

www.fitvastgoedbeheer.nl
www.bloxs.nlReacties


Laatste nieuws