Kantoor getransformeerd in budgethotel VIA

Van Wijnen heeft in Bergwijkpark Diemen-Zuid voormalig kantoorgebouw ‘Sphinxstate’ getransformeerd naar het eerste VIA Hotel van Nederland.

Maar liefst 170 kamers en in totaal 744 bedden - verdeeld over 8 verdiepingen - zijn beschikbaar voor grote groepen mensen en backpackers, die voordelig kunnen overnachten in de omgeving van Amsterdam. Dit concept van budgethotel heeft de Engelse opdrachtgever VIA al eigen gemaakt in Engeland/London en zet hiermee nu de eerste stap in Nederland.

Het hotel heeft een eigenwijze urban uitstraling, volgens het ontwerp van architect OeverZaaijer en het interieurontwerp van Sheryl Leysner. Naast de 170 kleurrijke kamers zijn er een restaurant, een cinema room en nog veel andere voorzieningen, die moeten zorgen voor een levendig hotel. VIA Hotel ontvangt haar eerste gasten begin september.

Team
Het projectteam is trots op de samenwerking met VIA, de architecten, de onderaannemers en hun eigen medewerkers. “Wij vormden een echte eenheid met elkaar, wat geresulteerd heeft in kwaliteit, snelheid én werkplezier.”, aldus Sjoerd Pronk namens het projectteam. “Een mooie ervaring om als Van Wijnen met een Engelse opdrachtgever samen te werken. Ik voelde me dan ook vereerd, dat ik met de sleutel van 27 meter hoog mocht abseilen voor de overdracht aan VIA.”

Ook de opdrachtgever is blij met het resultaat: “Van Wijnen is een grote organisatie, maar het voelde vanaf het begin al aan als familie. Het was geweldig om met hen aan dit project te werken en het eindresultaat is dan ook fantastisch.”, aldus Cyril Ogunmakin, Chief Executive Officer van VIA.



Reacties


Laatste nieuws