Particuliere belegger koopt studentenpand in Amsterdam

De particuliere belegger Marcel van Hooijdonk van Zuylenstaete Vastgoed BV heeft het 4.557 m2 grote pand aan de Tourniairestraat 1+3 in Amsterdam aangekocht.

Verkoper was Tourniaire Investments I BV. De koopsom van het pand bedroeg € 3.975.000. De belegger zal het pand met 150 kamers langdurig gaan exploiteren ten behoeve van studentenhuisvesting.

Eerste aankoop in de hoofdstad
“Het gebouw was vroeger in gebruik als kantoor maar toen de markt verslechterde, sloop de leegstand erin. Nu is het met de verhuur aan studenten een blijvend goede invulling gevonden”, aldus Van Hooijdonk. Het is de eerste aankoop in de hoofdstad van Van Hooijdonk. De buitenzijde van het object zal door de koper van een facelift worden voorzien.

Reacties
Dossier Studentenhuisvesting

NIEUW: 20 september - Studentenhuisvesting Congres

In 2017 is er in Europa voor €13,6 miljard geïnvesteerd in studentenhuisvesting, een toename van 29% ten opzichte van het jaar ervoor. Ook in Nederland stijgt het volume jaar-op-jaar. De vraag naar hoogopgeleiden stijgt nog steeds in hoog tempo. Hierdoor neemt niet alleen het aantal studenten sterk toe, maar ook worden onderwijsinstellingen steeds internationaler.