STEM: wat is het beste gerealiseerde én toekomstige woningproject van Den Haag?

STEM: wat is het beste gerealiseerde én toekomstige woningproject van Den Haag?

Vastgoedjournaal is op zoek naar de beste woningprojecten van Den Haag! In een nieuwe verkiezing wil VJ het beste gerealiseerde en het beste toekomstige woonproject in het zonnetje zetten. Nadat onze lezers projecten konden nomineren en inzenden, heeft VJ de definitieve lijst samengesteld. Stem nu op het beste gerealiseerde woningproject van Den Haag en het beste toekomstige woningproject in de Hofstad. Wie komt als winnaar uit de bus?

Nog even in het kort: er zijn twee categorieën waarop gestemd kan worden. De eerste is het 'Beste gerealiseerde woonproject in Den Haag', dit zijn woonprojecten (koop en/of huur) die recentelijk zijn gerealiseerd of (deels) dit jaar nog worden opgeleverd. De tweede categorie is 'Beste toekomstige woonproject in Den Haag', dit gaat om projecten die pas na 2017 worden opgeleverd.

27 september
Vanaf vandaag tot 22 september kan er op onze website in deze twee categorieën gestemd worden. De top 3 van beide categorieën zal bekend worden gemaakt op het congres Woningmarkt Den Haag 2017 op woensdag 27 september. Op de dag zelf zal de laatste stemming plaatsvinden: de bezoekers van het congres mogen stemmen op hun nummer 1! Op het conges zelf wordt de prijs uitgereikt aan beide winnaars. 

Categorie 1: Beste gerealiseerde woonproject in Den Haag

 • De Reder (Het Vervolg)

Project: Het gehele project De Reder gelegen in de Tweede Haven van Scheveningen bestaat uit 69 appartementen, 18 woningen en 4.095 m2 commercieel naar ontwerp van AWG architecten. Het deelplan Het Vervolg bestaat uit 14 drie- en vierkamerappartementen, 2 topappartementen, 1 penthouse en 9 stadswoningen type Rederwoning XL. De woonoppervlaktes variëren van 126 m2 voor een driekamerappartement tot en met 176 m2 voor het penthouse.
Betrokken partijen: AM, BAM Woningbouw en Gemeente Den Haag.
Planning: in 2017 opgeleverd.

 • Energiekwartier

Project: In totaal omvat het project 425 woningen tot 475 woningen en 1.000 tot 1.500 m2 creatieve bedrijfsruimte. In 2017 wordt het eerste deel opgeleverd: woongebouw Volta met 72 sociale huurappartementen. Ook wordt dit jaar Het Magazijn verbouwd tot 72 lofts voor studenten en jongeren.
Betrokken partijen: Heijmans, Staedion en gemeente Den Haag.
Planning: Eerste deel opgeleverd in 2017.

 • Havenmeester

Project: wooncomplex in de Tweede Haven van Scheveningen, aan de dr lelykade. 85 huur- en koopappartementen variërend in grootte van 78 tot 132m2. In de plint parkeergarage en winkel-  en bedrijfsruimte.
Betrokken partijen: Een samenwerking van Ontwikkelingscombinatie Havenmeester Scheveningen (een combinatie van VolkerWessels Vastgoed en Rederij Groen) en Schouten & de Jong projectontwikkeling. Het ontwerp is van Archipelontwerpers samen met de Architektenkombinatie Bos Hofman. Altera vastgoed houdt het project in belegging.
Status: 2016 opgeleverd

 • Kaviaarhuis

Project: wooncomplex in de Tweede Haven van Scheveningen, aan de dr lelykade. 7 koopappartementen variërend in grootte van 135 tot 178m2. Drie lagen kantoor en parkeren in de plint.
Betrokken partijen: Een samenwerking van Dakor en Rederij Groen. Het ontwerp is van Archipelontwerpers.
Status: 2017 opgeleverd

 • WERF07

Project: Het woonproject is gelegen aan de Hellingweg in Scheveningen en bevat 21 maatwerkappartementen en 15 bedrijfunits.
Betrokken partijen: Ontwikkelaar SCH070, architect DAVLstudio
Planning: in 2017 opgeleverd.

 • Wijnhavenkwartier

Project: De transformatie van het voormalige ministerie van Binnenlandse Zaken naar woningen. 132 vrije sector huurappartementen, Campus Den Haag van de Universiteit Leiden (4000 studenten), 38 koopwoningen, 1330 m2 commerciële ruimtes en 705 m2 kantoorruimtes.
Betrokken partijen: Het Wijnhavenkwartier is een belegging van Rabobank Pensioenfonds en Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL), vertegenwoordigd door Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Transformatie in handen van Heijmans.
Status: 2016 opgeleverd.

 • ZuidDuin

Project: ZuidDuin bestaat uit 85 appartementen, 52 koop en 33 huur, 14 eengezinswoningen en een parkeergarage. Amvest Investment Management heeft als belegger de huurappartementen in belegging genomen. Tussen de appartementen en de eengezinswoningen ligt een collectieve binnentuin. ZuidDuin is het eerste deelplan van gebiedsontwikkeling De Zuid.
Betrokken partijen: Amvest Investment Management en MRP Development.
Planning: eind 2017 oplevering.


Categorie 2: 'Beste toekomstige woonproject in Den Haag':

 • Binckeiland

Project: De Binck is de eerste fase van de transformatie van Binckeiland. Het omvat de transformatie van het voormalige SDU-kantorencomplex van 8.000 m2 naar 75 huur- en koopappartementen. Local is verantwoordelijk voor het algemene management van de gehele transformatie en voor de transformatie van het voormalig SDU kantoor naar 75 appartementen. Fase 2, oftewel Binck Plaats, bestaat uit het transformeren van 20.000 m2 bedrijfshal naar 45 eengezinswoningen met parkeergarage. Fase 3 is de Binck Kade met twee appartementsgebouwen van respectievelijk 76 en 48 appartementen.
Betrokken partijen: Ontwikkelcombinatie Binck Zuid bestaande uit VORM, Local en BPD.
Status: Startbouw januari 2017, oplevering gehele project onbekend.

 • Coolhouse

Project: Gelegen aan de Dr. Lelykade in Scheveningen omvat dit project 15 woningen, waaronder penthouses van ca. 308m² en lofts van ca. 154m² verdeeld over zeven verdiepingen, vier grondgebonden woningen aan de Koppelstokstraat van elk ca. 185m² en 2 stallingsgarages.
Betrokken partijen: ontwikkelaar DAVLstudio in combinatie met BAM Woningbouw. Architect achter het project is DAVLstudio.
Planning: De geplande oplevering Q3 2018.

 • De Hoge Regentesse

Project: In deze woontoren van 70 meter hoog worden 128 woningen gerealiseerd, met oppervlakten variërend van 60m2 tot 90m2. De plint bied ruimte aan ca. 3300m2 commerciële en/of bedrijfsruimten, een parkeergarage en een fietsenstalling.
Betrokken partijen: Deze ontwikkeling is geïnitieerd en uitontwikkeld door de HD groep, tevens is het ontwerp door de architect van HD Projectrealisatie verzorgd. Van Wijnen is later door HD als aannemer en bouwteampartner uitgenodigd en aangesloten.De opdrachtgever is a.s.r. vastgoed vermogensbeheer. 
Planning: Geplande start bouw Q4 2017 en verwachte oplevering Q4 2019.

 • De President

Project: Een herontwikkeling van een verouderde kantoorlocatie naar een nieuw wooncomplex. Het plan bestaat uit 133 vrije sector huurwoningen en 24 luxe koopappartementen, waarvan 2 penthouses. De huurappartementen bekleden de onderste 8 etages van het complex en zijn verkocht aan pensioenfonds PMT. Het bestaande kunstwerk van 15 x 25 m wordt geplaatst op de nieuwe gevel.
Betrokken partijen: Zeilstra Vastgoedmanagment, Mahler Vastgoed Ontwikkeling, Heembouw Wonen, pensioenfonds PMT, Klunder Architecten.
Planning: startbouw 2017, oplevering in 2019.

 • Frank is een Binck

Project: Op de kop van de Binckhorsthaven komt een nieuw complex dat wonen, werken en horeca met elkaar combineert. Een belangrijk onderdeel hiervan wordt de voormalige Jeugdherberg Ockenburg. Ook komen er twee woontorens, één van 50 en één van 70 meter hoog met in totaal 146 woningen, waarvan de helft sociale woningbouw. De woningen variëren tussen de 50 en 150 m2.
Betrokken partijen: De ontwikkeling is een samenwerking van Stebru met Studio Leon Thier, HVE architecten, De Mannen van Schuim, Aad Bouwhuis Vastgoedadvies en Fakton Capital.
Planning: 2018 start realisatie.

 • Grotius I & II

Project: Twee woontorens met een hoogte van 120 en 100 meter waarin ruim 500 appartementen worden gerealiseerd, variërend van woningen met sociale huurprijzen, middeldure huurwoningen tot mogelijk ook koopwoningen. Naar ontwerp van MVRDV.
Betrokken partijen: Provast
Planning: Begin 2018 start de bouw van de woningen en parkeergarage, in 2020 worden de woningen opgeleverd.

 • Koningin Julianaplein

Project: Woonproject met twee torens van ongeveer 90 meter hoog met 350 woningen, horeca en kleinschalige retail op het Centraal Station van Den Haag. Bijzonder is dat het project een parkeernorm van nul heeft. Het woonprogramma bestaat uit koop-, vrijesectorhuur- en sociale huurappartementen. Het Amvest Residential Core Fund is de beoogd koper van de 150 vrijesectorhuurwoningen, woningstichting Arcade van de 50 sociale huurwoningen. De appartementen variëren in grootte van 47 tot 200 m2.
Betrokken partijen: De ontwikkelcombinatie Koningin Julianaplein (Amvest en Synchroon), Arcade, gemeente Den Haag en Powerhouse Company als architect.
Planning: startbouw in 2018, oplevering onbekend.

 • Monarch III

Project: Twee woontorens met in totaal 248 vrije sector huurappartementen van 52 tot 125 vierkante meter. Syntrus Achmea RE&F verwerft de appartementen en commerciële ruimte namens haar opdrachtgevers. Powerhouse Company is verantwoordelijk voor het ontwerp. In de plint komt een horeca unit en ondergronds worden er 146 parkeerplaatsen gerealiseerd.
Betrokken partijen: Provast en Syntrus Achmea RE&F.
Planning: Q3 van 2019 opgeleverd.

 • Park Hoog Oostduin

Project: Transformatie van het voormalige Shell Kantoor naar 146 vrije sector huurappartementen en parkeerplaatsen. Het hoogbouw gedeelte zal worden getransformeerd tot appartementen (koop en huur). Het laagbouw gedeelte zal worden gesloopt. Hiervoor in de plaats zal een nieuwbouwtoren worden gebouwd van 8 lagen waarin circa 36 koopappartementen worden gerealiseerd.
Betrokken partijen: Pinnacle Property Developers, Bouwinvest
Planning: startbouw 2016, oplevering in Q1 2018.

 • Woontorens De Stadhouders

Project: Het totale project bestaat uit 260 woningen verdeeld over 3 woontorens. Hiervan zijn 191 appartementen bestemd voor het huur middensegment en daarnaast zullen er 69 worden verkocht op de particuliere markt.
Betrokken partijen: VORM Ontwikkeling, CBRE Global Investors
Planning: De bouw start definitief medio februari 2018 en de oplevering is in 2020.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedfinanciering