DELA Vastgoed verwerft complex Bos en Lommerplein

DELA Vastgoed heeft het multifunctionele complex Bos en Lommerplein in Amsterdam verworven. Dit bestaat uit winkels, kantoren en een parkeergarage. Het complex is in 2005 opgeleverd en ligt op een centrale en prominente locatie in het stadsdeel West, direct aan de ringweg A10.DTZ Zadelhoff heeft DELA Vastgoed bij de aankoop begeleid; Loyens & Loeff gaf juridisch en fiscaal advies. CB Richard Ellis en Houthoff Buruma behartigden de belangen van de verkoper, ASR Levensverzekering N.V.

Het winkelcentrum omvat ongeveer 11.000 m² en heeft een sterke branchemix met als huurders onder meer Albert Heijn, Vomar, Kruidvat en Blokker. De winkels zijn voornamelijk gelegen rondom het levendige Bos en Lommerplein, waar vijf dagen per week marktactiviteiten plaatsvinden. Bij de koop behoren de onderliggende Q-Park parkeergarage en de bovengelegen kantoorruimten (circa 10.000 m²) die langjarig verhuurd zijn aan onder meer de gemeente Amsterdam en de Stichting Openbare Bibliotheek. Het complex past goed in het beleggingsprofiel van DELA Vastgoed en is gekocht van ASR Levensverzekering N.V.

DELA Vastgoed investeert, beheert, renoveert en herontwikkelt al tientallen jaren voornamelijk winkelcentra en individuele winkels op voornamelijk A-locaties. DELA Vastgoed is in 2008 verzelfstandigd. Momenteel ontwikkelt DELA Vastgoed zich naar een partij die zich niet alleen voor coöperatie DELA, maar ook voor derden professioneel inzet als onder meer beheerder en herontwikkelaar.

 

 Reacties


Laatste nieuws