Ongekend: een gebiedsontwikkeling groter dan België

Het lijkt erop dat Saoedi-Arabië golfstaat Dubai achterna gaat: het land heeft enorme plannen om grote aantallen luxetoeristen te lokken naar de westkust. Gisteren werd ‘The Red Sea Project’ aangekondigd door het Public Investment Fund (PIF), het nationale investeringsfonds.

Op een archipel van onbewoonde eilanden in de Rode Zee moeten vanaf 2022 onder meer hotels, vakantiewoningen, recreatiehavens en een nieuw vliegveld staan. De totale oppervlakte van het project is met 34.000 km2 net iets groter dan België. De eilanden liggen tussen de steden Al Wajh en Umluj.

Bekijk hier de promovideo van het project:


Semi-autonoom
Om de met name buitenlandse luxetoeristen aan te trekken, wil het PIF een semi-autonoom gebied met zelfstandige regels en rechtspraak realiseren. Het lijkt er daarom op dat de toeristen niet hoeven te vrezen voor een alcoholverbod, strenge kledingvoorschriften en een sterke scheiding tussen mannen en vrouwen.

Omvormen economie
Omdat de olieprijs flink gezakt is, wil het land de economie omvormen. Culturele activiteiten en evenementen worden gestimuleerd en regels worden geregeld aangepast. Omdat de toerismesector nu vooral draait op basis van de miljoenen moslims die een pelgrimstocht maken in Mekka en Medina, wordt er nu ook ingezet op de komst van andere typen toeristen.

Foto: Created by Topntp26 - Freepik.com.
 

 

 

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021