Update: Enorme zorgvastgoedportefeuille van WoonFriesland verkocht

WoonFriesland heeft haar zorgvastgoedportefeuille bestaande uit circa 900 eenheden (43 intramurale zorglocaties) verkocht aan vastgoedbelegger Estea Driestar. WoonFriesland zal de opbrengsten investeren in verduurzaming en het betaalbaar houden van haar woningbezit.

Namens WoonFriesland is ABC Capital recentelijk tevens gestart met de verkoop van de bedrijfsonroerendgoedportefeuille. Deze bestaat uit diverse objecten zoals kantoren, winkels en een ontwikkellocatie in verschillende plaatsen in Friesland. In het najaar volgt het maatschappelijk vastgoed, onder meer bestaande uit multifunctionele centra en scholen met langlopende huurovereenkomsten.

€160 miljoen
De gezamenlijke verkoopopbrengst van de portefeuilles zal naar verwachting circa €160 miljoen bedragen. Dit is de eerste keer in Nederland dat een woningcorporatie zo’n omvangrijke portefeuille aan zorg-, bedrijfsonroerend-, en maatschappelijk vastgoed afstoot, aldus WoonFriesland.

Joint venture
Om een goede overdracht voor de huurders te borgen is het gisteren verkochte zorgvastgoed ondergebracht in een joint venture. Hierin neemt WoonFriesland nog voor twee jaar deel. ABC Capital begeleidde WoonFriesland bij het verkrijgen van alle benodigde goedkeuringen. 

Update: Om voor een goede overdracht voor de huurders te zorgen is het zorgvastgoed momenteel ondergebracht in een joint venture en is VasteState Vastgoedmanagement aangetrokken voor het beheer van het vastgoed. De snel groeiende Rotterdamse partij is per 1 augustus gestart met het beheer van de 43 intramurale zorglocaties met de daarbij behorende 900 woningen door heel Friesland.


TIP: Bezoek ook onze evenementen over zorgvastgoed >>
21 september - Senior & Wonen: Toekomstbestendig wonen voor senioren
21 oktober - Business Meeting: Innovaties in ouderenzorg(vastgoed)

Foto: Created by Snowing - Freepik.com.
 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen