Energieverbruik ook tijdens leegstand optimaal monitoren

De vastgoedmarkt is een dynamische wereld, waar huurderswisselingen en mutaties aan de orde van de dag zijn. Zeker nu door de aantrekkende markt veel leegstaande panden weer worden verhuurd. Dat is goed nieuws, maar als leegstand zich toch voordoet is het de kunst om hier zo min mogelijk kosten aan kwijt te zijn. Want, van geen energieverbruik in een pand is vaak geen sprake. Oók niet als het leeg staat.

In samenspraak met onze klanten hebben wij een dienst opgezet als oplossing voor het monitoren van het energieverbruik per verdieping of ruimte: de zogenaamde ‘Energiescope’. Deze wordt naar verwachting in het derde kwartaal opgeleverd.

In plaats van tussenmeters te moeten plaatsen hebben wij dit proces volledig geautomatiseerd. Door middel van deze unieke bemeteringstoepassing wordt het mogelijk om het energieverbruik van een specifieke huurder of juist bij leegstand, gegeven voor een bepaalde periode, inzichtelijk te maken binnen de bestaande functionaliteit zonder dus een meter te hoeven plaatsen en deze periodiek af te moeten lezen.

Zo kan men naast het monitoren van panden heel gericht servicekosten berekeningen maken bij wisselingen van huurders, beheerders en faillissementen. Door deze innovatie lopen onze vastgoedklanten wederom voorop op het gebied van het monitoren van leegstand en mutaties.

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special