Utrecht zoekt aannemer voor stadhuis

Gemeente Utrecht revitaliseert het stadhuis. Wij zoeken niet alleen een aannemer die dit kan, maar ook één die creatief kan denken en dus (waar nodig) met oplossingen komt die boven het contract uitstijgen. Kortom, een aannemer die samen met ons verantwoordelijkheid neemt voor de oplossingen die passen bij het werk dat gedaan moet worden.

Bent u dat?

Kom dan op 11 juli naar het stadhuis. Wij lichten de procedure toe, vertellen hoe wij de samenwerking zien en staat uiteraard open voor uw reactie (10.00 in de grote trouwzaal van het Stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 te Utrecht). Aanmelden kan via deze link. 

Wat moet er gebeuren?
In het kort: In het ontwerp is veel aandacht voor de juiste balans tussen duurzamer onderhoud, energiebesparing en de monumentale waarde. Deze zorgvuldigheid verwachten wij ook in de uitvoering van de werkzaamheden. Daarnaast wordt het uitvoeren van meerjarig (prestatie) onderhoud op basis van een conditiemeting en meerjarenonderhoudsplan gevraagd.

Europese aanbesteding
Gezien de omvang van het werk is volgens het Aanbestedingsreglement Werken 2016 (ARW2016) een Europese aanbesteding verplicht. De gemeente volgt hierbij de mededingingsprocedure met onderhandeling. De werkzaamheden zijn uitgewerkt in een STABU-bestek, waarin is omschreven wat het resultaat moet zijn, maar niet hoe dit uitgevoerd dient te worden. De opdracht wordt op basis van de UAV overeengekomen.

Doorlooptijd
De doorlooptijd voor de uitvoering is vanaf het zomerreces 2018 tot het kerstreces 2018, waarbij de raad en andere gebruikers op een tijdelijke andere locatie worden gehuisvest. Het gehele gebouw komt dus leeg ter beschikking.

Basis samenwerking
De basis van samenwerking willen we al leggen in de aanbesteding. Bij de selectie richten we ons naast vakmanschap op samenwerking en de bereidheid mee te denken en open kaart te spelen over risico’s. In de eerste fase van de selectie richten we ons middels referentieprojecten op het vakmanschap, men moet bewezen hebben het werk inhoudelijk aan te kunnen. Dit om in de vervolgselectie de aandacht te kunnen leggen op de eigenschappen van een partner die gericht is op samenwerking.

We verwachten van de aannemer dat de voorbereiding van het werk zo wordt gedaan dat deze de verantwoordelijkheid in de uitvoering kan nemen en er geen noodzaak zal zijn van een controlerende taak door de opdrachtgever. De opdrachtgever is kwaliteitsbewaker en klankbord voor de aannemer,

Blikvanger
Het voormalig stadhuis van Utrecht is nog altijd blikvanger en het visitekaartje midden in het centrum van de stad. De plek waar je kunt trouwen, waar je kunt genieten van (lunch)concerten, waar je exposities kunt bezoeken. Het is ook nog de plek waar de gemeenteraad is gehuisvest, samen met een aantal partners zoals Utrecht Marketing.

In 1997 kreeg de Spaanse architect Enric Miralles de opdracht voor een ingrijpende renovatie van het hele stadhuiscomplex, die in 2000 afgerond werd. Toen is er ook voor het laatst groot onderhoud gepleegd. Hoog tijd om het pand nu te revitaliseren.



Reacties


Laatste nieuws