Future Leaders Program deelnemer Marianne Davidson (VolkerWessels) maakte met gelijkgestemden het verschil

Natuurlijk, je moet jong en ambitieus zijn. Maar een absolute noodzaak is een passie voor het onderwerp duurzaamheid. Pas dan kan het Future Leaders Program van de Dutch Green Building Council je écht verder helpen. Dat stelt Marianne Davidson (29), inmiddels manager Innovatie en Duurzaamheid bij VolkerWessels Vastgoed. Zij doorliep het vierdaagse trainingsprogramma vorig jaar. In september 2017 begint de volgende editie.

Netwerken
Het kringetje ambitieuze professionals onder de 35 jaar, werkzaam in de bouw- en vastgoedsector met het voornemen de wereld een stukje mooier te maken is best klein. Daarom is het zeer nuttig én leuk om deze gelijkgestemden te leren kennen. Nog regelmatig spreekt Marianne Davidson andere deelnemers aan het Future Leader Program. “Het is goed om je netwerk te verbreden. Maar het is vooral bijzonder om diezelfde onrust te proeven zoals je die zelf ook voelt. Het zijn stuk voor stuk mensen die binnen hun bedrijf veranderingen willen realiseren, vooruit willen, tegen dezelfde barrières aanlopen en die willen doorbreken. Ontzettend leerzaam.”

Een echt impactprogramma
Het Future Leaders Program is een vierdaags impactprogramma voor jonge professionals in de bouw- en vastgoedsector. Het programma is erop gericht om leiderschap aan te wakkeren om zo een versnelling te realiseren in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Jonge professionals gaan in groepsverband met concrete cases aan de slag. Daarnaast zijn er lezingen van inspirerende professionals over leiderschap en beïnvloeding. Ook krijgen de deelnemers coaching van de huidige generatie duurzame leiders.

De ervaringen van Davidson
“Wij leerden bijvoorbeeld van Nathalie Mangelaars van bedrijf ‘Pitch Queen’ hoe je jezelf en jouw ideeën goed en puntig neer kan zetten”, weet Davidson nog. “Overtuigingskracht is namelijk heel belangrijk in het realiseren van je duurzame dromen. Kennis van zaken is niet genoeg. Het gaat er ook om hoe je het brengt.”

Inspiratie van leiders
Voor de begeleiding bij de groepsopdracht zorgde Claudia Reiner, vice-voorzitter van Uneto-VNI. “Een zeer inspirerende persoonlijkheid die met een flinke dosis charme en vrolijkheid de uitdagingen in de gebouwde omgeving aangaat”, aldus Marianne Davidson. “Net als ik een vrouw in een mannenwereld, dat vind ik extra inspirerend.” Daarnaast kreeg Davidson, net als iedere andere deelnemer, persoonlijke coaching van een huidige groene leider. In haar geval was dat de directeur van Deerns, Erik Lousberg. “Ook van hem heb ik veel geleerd, met name over het stellen van de juiste doelen in je leven, en over drijfveren, missie en visie.”

Carrière in beweging
Sinds het Future Leaders Program heeft Marianne Davidson sprongen gemaakt in haar carrière. Ze maakte eerder al de overstap van het corporate CSR-team naar vastgoedontwikkelaar, sinds het voorjaar van 2017 neemt ze ook de rol van manager Innovatie en Duurzaamheid op zich. “Een uitdagende functie, waar ik inmiddels echt mijn eigen draai aan heb gegeven”, zegt ze hierover.

Duurzame Jonge 100
Onlangs verwierf Davidson een plek in de Duurzame Jonge 100. Een prestatie voor een professional in de bouw- en vastgoedsector. Uiteraard voert al dit te ver om volledig toe te schrijven aan de deelname aan een dergelijk leiderschapsprogramma. Maar toch heeft het Future Leaders Program haar verder op weg geholpen, vindt ze: “Die competenties die je ontwikkelt, het netwerk dat het je geeft en de exposure die je ermee krijgt zijn echt van meerwaarde."

Lees over het Future Leaders Program en inschrijven.



Reacties


Laatste nieuws