Wie doet mee? Projectontwikkelaars gezocht voor herontwikkeling centrumgebied Winterswijk

De gemeente Winterswijk zoekt met spoed ontwikkelaars die mee willen doen aan een marktconsultatie om Het Weurden in het centrumgebied te herontwikkelen.

Volgens de gemeente heeft het centrum van Winterswijk zich met haar gevarieerde winkelaanbod, horeca- gelegenheden en musea inmiddels ontwikkeld tot een belangrijke regionale speler voor 115.000 Nederlandse en Duitse consumenten.

Lage leegstand
De afgelopen 5 jaar hebben diverse landelijke formules het lokale aanbod verrijkt. Mede hierdoor is de leegstand in het centrum met 4% laag en is er behoefte ontstaan aan nieuw kwalitatief hoogwaardig vastgoed.

Het strategisch gelegen plangebied 'Het Weurden' speelt hierbij een belangrijke rol. In 2016 heeft de gemeente hier twee verouderde winkelpanden van Expert en Aldi aangekocht om zo verdere ontwikkeling van het centrum te stimuleren.

Eerste stap
De eerste stap in de verdere ontwikkeling van Het Weurden is een marktconsultatie. Het doel van deze marktconsultatie is marktpartijen te betrekken bij de uitwerking van het plan voor Het Weurden en met de input ervan een definitief Biedboek op te stellen. Dit Biedboek zal in de markt worden gezet om uiteindelijk een ‘preferred’ ontwikkelpartner voor Het Weurden te selecteren.

Door middel van de marktconsultatie krijgen marktpartijen de kans een actieve bijdrage te leveren in de ontwikkeling van plan Het Weurden en om suggesties en ideeën in te dienen om zo een aantrekkelijk, integraal en haalbaar voorstel voor Het Weurden te maken. Op deze wijze hoopt de gemeente optimaal gebruik te maken van de bij marktpartijen aanwezige kennis en expertise.

Via Tenderned
Deze marktconsultatie is openbaar en toegankelijk voor alle geïnteresseerde marktpartijen en gepubliceerd op TenderNed. Een schriftelijke bijdrage dient uiterlijk op dinsdag 11 juli 2017, 12:00 uur te worden ingeleverd via e-mail aan marktconsultatie@winterswijk.nl.

Bezoektip: Bezoek op 19 september aanstaande ons evenement Krimp zonder kramp in retail. Robert Lautenbach, Projectmanager Stadsontwikkeling gemeente Winterswijk zal er spreken over de ruilverkaveling in zijn gemeente.

Reacties

Erwin Slot

Men vraagt om ideeën (lees waarde creatie) om later in concurrentie (lees een verhoogde grond prijs) je eigen idee verder te ontwikkelen. Onvoorstelbaar!!!

Geplaatst op 3 juli 2017 om 20:31


Lees onze special over Hoogbouw Special