Desso krijgt prestigieuze duurzaamheidsprijs

De Europese tapijtfabrikant Desso in Waalwijk wordt volgende week dinsdag 23 november onderscheiden met de Gouden Appel. Deze prestigieuze duurzaamheidsprijs komt Desso toe omdat het als eerste bedrijf ter wereld oude tapijttegels verwerkt tot materiaal voor nieuw tapijt. In de vastgoedsector worden de geluidsarme tapijten van Desso veelvuldig toegepast. Desso verzorgt met regelmaat nieuwe artikelen voor de productinnovatierubriek van Vastgoedjournaal.

De Waalwijkse onderneming heeft vergaande ambities. In 2020 wil het bedrijf volledig ‘Cradle to Cradle' werken. Het doel is dan om alle producten afvalvrij en biologisch afbreekbaar te leveren. Of producten zodanig te verwerken dat zij als grondstof voor nieuwe producten kunnen worden gebruikt. Desso zamelt nu al oud tapijt in van de zakelijke markt. Waar mogelijk wordt dit tapijt hergebruikt. Hetzij in de vorm van brandstof voor de cementindustrie, hetzij als grondstof voor nieuw tapijt. "Tapijt is te recyclen, dus is het ook belangrijk dat het recyclingproces daadwerkelijk plaatsvindt. Door gebruikte tapijten in te zamelen bij klanten, voorkomen we dat het tapijt op de stortplaats terechtkomt", aldus algemeen directeur Stef Kranendijk van Desso. Het Waalwijkse bedrijf maakt behalve tapijt en tapijttegels kunstgras voor op sportvelden. De onderneming levert aan consumenten, de zakelijke markt, hotels, cruiseschepen, de luchtvaart en aan sportclubs. Bij de Nederlandse vestigingen van het bedrijf werken bijna 500 mensen.

De Gouden Appel is de tweede prijs die Desso in korte tijd in ontvangst mag nemen. Eerder won het bedrijf de BOV Trofee. De Gouden Appel wordt op dinsdag 23 november om 10.00 uur uitgereikt door Marcel Schreurs (directeur COS Brabant) en Jan van Vroenhoven (voorzitter commissie Ruimte en Milieu van de Brabantse Kamers en SER Brabant, lid DB KvK Brabant en lid DB van de BZW). Financieel directeur Tom Francken van Desso neemt de prijs in ontvangst.

De productinnovatierubriek van Vastgoedjournaal vindt u HIER.

Reacties