Peter van der Gugten ontvangt eerste ULI NL Award

De eerste ULI NL Award gaat naar Peter van der Gugten (64), directeur van Heijmans Vastgoed, voor zijn grote bijdrage aan de gebiedsontwikkeling in Nederland. De onderscheiding voor buitengewoon leiderschap in stedelijke (her-)ontwikkeling werd donderdag uitgereikt tijdens het ULI Award Dinner in de Hermitage in Amsterdam.

Volgens de jury onder leiding van Jaap Tonckens (Unibail-Rodamco, ULI Trustee) scoort Van der Gugten op alle punten hoog. De jury roemt zijn persoonlijke betrokkenheid en ziet hem als ‘een inspirator voor velen’. “Peter van de Gugten is een rolmodel. Met zijn onvermoeibare inzet voor het ontwikkelvak, steeds sturend tot op de kleinste details, heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de gebiedsontwikkeling in Nederland”, aldus het juryrapport.

Achtergrond Van de Gugten
Hij gaf na zijn studie bouwkunde aan de TU Delft leiding aan woningcorporatie Maatschappij voor Volkswoningen in Rotterdam. In 1992 werd hij directeur van Proper Stok, dat vijftien jaar geleden werd opgenomen in bouwbedrijf Heijmans. Hij leidde in moeilijke tijden de herontwikkeling van stadswijken in Amsterdam Nieuw-West en Rotterdam. Van der Gugten heeft een grote passie voor Rotterdam. Hij is onder meer geestelijk vader van de plannen voor Nieuw Crooswijk. Ook is hij volop betrokken bij de herontwikkeling van de Fenixloodsen op Katendrecht.

Reactie
Van der Gugten reageert met blijdschap op de toekenning van de ULI NL Award. ”Ik ben nooit bezig met het binnenhalen van vooraf bedachte businesscases, maar probeer op mijn eigen manier alle betrokken partijen enthousiast te maken voor het best haalbare.” Hij verwijst naar Rotterdam. “Door altijd vol te houden, al duurde het tien of vijftien jaar, heb ik op tal van plekken iets voor de stad kunnen betekenen. De toekenning van de Award beschouw ik als een erkenning voor die inzet.”

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special