BREAKING NEWS: funda voortaan voor alle makelaars opengesteld

Vanaf 3 juli is het voor alle makelaars mogelijk zich aan te melden bij funda. Als zij aan de aansluitvoorwaarden voldoen, kunnen zij zich inschrijven en hun woningaanbod daarna volledig op funda presenteren.

Dat meldt funda op de eigen site. Veel niet NVM Makelaars in het hele land hebben hierover vandaag al een brief / welkomstpakket van funda ontvangen. 

Monique Pijnacker, Manager Service Operations bij funda, legt uit waarom funda nu het aanbod van alle makelaars toestaat: “Na toelating kunnen zij hun woningaanbod volledig op funda presenteren. Op deze manier werken we iedere dag aan de verbetering van kwaliteit, volledigheid en betrouwbaarheid van ons platform en onze dienstverlening”.

Volledig woningaanbod van kwaliteit
“Een zoeker verwacht online een representatief en kwalitatief beeld te krijgen van iedere beschikbare woning, zodat hij het aanbod kan vergelijken en op basis van zijn online ervaring kan besluiten al dan niet contact op te nemen met de makelaar”, legt Pijnacker uit.

Een zo volledig mogelijk woningaanbod is dus voor zowel funda als de zoeker op funda belangrijk. Tot nu toe is nog niet iedere woning goed en volledig gepresenteerd op funda. Pijnacker: “Sterker nog, het is nu niet eens voor iedere makelaar mogelijk om een woning volledig op funda aan te melden. Als wij onze belofte willen nakomen, is het een logische stap om alle intermediairs te verwelkomen.”

Welkom, maar niet zomaar
Maar kan dan iedere makelaar zich vanaf nu aanmelden op funda en een woning presenteren? "In principe kan iedere makelaar zich aanmelden, maar voordat zij hun aanbod op funda kunnen plaatsen en er een overeenkomst tot stand komt, worden zij eerst onderworpen aan een selectie op basis van toelatingscriteria", laat zij weten. “Wij willen de kwaliteit wel hoog houden.”

De toelatingscriteria zijn helder en duidelijk. Funda controleert op de juiste KvK-inschrijving en of de bewuste partij wel een intermediair is. Daarnaast wordt onder andere bekeken of er uitsluitend op grond van een bemiddelingsopdracht objecten ter publicatie op funda worden aangeboden.

Datakwaliteit waarborgen
Pijnacker: "Vervolgens wordt het gehele aanbod door een intern team continu gecontroleerd op datakwaliteit. Zo borgt funda zowel de kwaliteit als de betrouwbaarheid van het aanbod en wordt misbruik van de content voorkomen."

Ongebonden makelaars kunnen zich vanaf 3 juli 2017 aanmelden via funda.nl/toegang-tot-funda. Daar vindt u ook de voorwaarden voor plaatsing op funda.

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special