Sterke start Nationaal Symposium Makelaardij

De vijfde editie van het Nationaal Symposium Makelaardij (NSM5), een initiatief van de beroepsvereniging VastgoedPRO, maakte vanochtend een sterke start. Honderden bezoekers bestaande uit makelaars, taxateurs en andere vastgoedprofessionals maakten hun opwachting in Zeewolde om een interessant dagprogramma te volgen.

In handen van dagvoorzitter Humberto Tan konden de deelnemers van de NSM5 diverse toonaangevende sprekers volgen die hun originele interpretatie gaven aan het thema van die dag ‘Ondernemersschap 2011, business as usual'. Tussendoor konden bezoekers informatie inwinnen bij de tientallen standhouders. Eén van die bezoekers was NVM-voorzitter Ger Hukker die het NSM5 een zeer goed initiatief noemt. "Het is goed voor makelaars en taxateurs om eens los van het alledaagse te komen. Men wordt hier op de NSM5 met de neus op de feiten gedrukt. De situatie in de markt vraagt nu om nieuwe aanpassingen. Zaken als transparantie, integriteit en reputatie worden nu steeds belangrijker."

Een andere deelnemer was standhouder rnhb Hypotheekbank, voorheen Rijnlandse Hypotheekbank en sinds vier jaar dochter van vastgoedfinancier FGH Bank. Dick Jansen, directeur van rnhb: "rnhb positioneert zich als vastgoedfinancier voor het middensegment, dus meer voor particuliere beleggers dan voor institutionele beleggers. We hebben een portefeuille van €2 mrd aan vastgoedfinancieringen uitstaan." Jansen ziet het aantal nieuwe cliënten voorzichtig stijgen hoewel hij de verwachtingen voor 2011 niet al te hoog wil temperen. "De BOG-markt loopt achter het economisch herstel aan, om die reden verwacht ik voor 2011 hetzelfde als voor 2010. De particuliere woningfinancieringsmarkt zie ik volgend jaar wel meer aantrekken", aldus Jansen.



Reacties


Laatste nieuws