Gebouwautomatiseerder IRS wordt Niko Projects

Met ingang van heden gaat IRS (Integrated Residential Services) verder onder de naam Niko Projects, zowel in de zorgsector als de residentiële woningbouw de belangrijkste partner in de Benelux voor gebruiksvriendelijke gebouw- en woningautomatisering.

Met deze naamswijziging laat de organisatie nog duidelijker zien dat zij zich vooral toelegt op het uitvoeren van projecten op het gebied van intelligente gebouwautomatisering voor comfort & zorg. De naam Niko Projects geeft ook de relatie weer met het Belgische moederbedrijf Niko Group, dat sinds dit voorjaar volledig eigenaar is van IRS. Deze naamswijziging past in het streven van de Niko Group om de belangrijkste Europese referentie te worden op het gebied van lichtsturing, energiebeheer, toegangscontrole, comfort en zorg.

Integrated Residential Services (IRS) heeft in Nederland de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Ruim 17.000 woningen zijn voorzien van de intelligente woon- en zorgautomatisering van IRS, 5G. Ook is het bedrijf recent begonnen met het leveren van een oplossing voor kamer- en zorgautomatisering voor intramurale zorginstellingen onder de naam bloom. Het doel van de naamswijziging is om de projectmatige benadering voor geïntegreerde, intelligente gebouwautomatisering voor comfort en zorg, voor een grote diversiteit aan gebouw- en zorgcomplexen, te benadrukken.

"Het is de visie van Niko Projects om, in samenwerking met onze verkoop-, advies- en implementatiepartners, door middel van automatisering woningen uit te rusten voor elke levensfase en persoonlijke behoefte van de bewoners. Comfort, veiligheid en eventueel benodigde zorg staan daarbij centraal", aldus Coen Kijk in de Vegt, directeur van Niko Projects in Nederland. "Of het nu gaat om aanleunwoningen, assistentiewoningen, appartementengebouwen, bejaardenwoningen, clusterwoningen, levensloopbestendige woningen, rusthuizen, serviceflats, verpleeghuizen, woonzorgcentra en woonzorgzones, voor elk gebouwencomplex heeft Niko Projects een passende oplossing. Oplossingen die primair de levenskwaliteit van bewoners verhogen en het resultaat zijn van integratie van gebouw-, woon- en zorgtechnologieën als alarmering, detectie, huisautomatisering, energiemanagement, toegangscontrole, verlichting en zorgregistratie."

Jo De Backer, CEO van Niko Group, voegt toe: "De naamswijziging van IRS naar Niko Projects past in het streven om binnen Europa toonaangevend te zijn op het vlak van het sturen en controleren van licht, energie, toegang en andere omgevingsfactoren in de leef- en werkomgeving. Daarbij gaat een specifieke aandacht uit naar oplossingen voor energiebesparing en voor begeleid wonen. Niko Projects, als partner en aanspreekpunt van opdrachtgevers die op intelligente wijze gebouwen willen automatiseren voor comfort en zorg, vervult hierin een belangrijke rol."

De naamswijziging gaat in op 17 november 2010. Als onderdeel van de naamswijziging is een nieuwe corporate identity ontwikkeld waarbij Niko Projects zich als onderdeel van de Niko Group presenteert. Hierbij introduceert Niko Projects ook een nieuwe website: www.nikoprojects.nl. De infrastructuur, het adres en de personele bezetting blijven ongewijzigd.

 



Reacties


Laatste nieuws