SKEPP start ‘IFRS-proof’ experiment voor verhuurders

De nieuwe regelgeving IFRS 16 Leases, die per 1 januari 2019 ingaat, verandert de accountancy regelgeving ten aanzien van huurcontracten enorm. Huurders moeten de bijbehorende betalingsverplichtingen en het recht om de gehuurde asset te mogen gebruiken weergeven op de balans. Grote veranderingen die nadelig zijn voor huurders, wat als gevolg heeft dat de wensen van huurders vanzelfsprekend ook wijzigen.

De veranderende wensen van huurders hebben consequenties voor verhuurders, want die zijn genoodzaakt om in te spelen op deze nieuwe wensen. Gevolg? Financiële onzekerheid bij verhuurders. Huurders gaan bijvoorbeeld meer onderhandelen over de huurprijs en flexibele en korte termijn contracten worden nog populairder. Om dit alles toe te lichten, schreef SKEPP een whitepaper over de nieuwe regelgeving IFRS 16 en de consequenties voor de vastgoedwereld.

Oplossing voor verhuurders
SKEPP biedt verhuurders een unieke mogelijkheid om kantoorpanden als pilotlocaties aan te bieden voor het experiment, dat een oplossing biedt voor de nieuwe regelgeving. Op die manier bereiden verhuurders zich uiterst goed voor op de toekomst, terwijl SKEPP verder bouwt aan het streven om vastgoed als een service aan te bieden. Een win-win-situatie voor verhuurders en SKEPP.

Design inrichtingsconcepten
SKEPP vindt huurders, stelt vervolgens de huurcontracten op, regelt de facturatie en zorgt dat dit alles digitaal gedocumenteerd wordt. Daarna investeert SKEPP in een design inrichtingsconcept in het kantoorgebouw van de verhuurder. Dit concept is ‘IFRS-proof’ en bestaat uit prefab materialen. De materialen zijn dus gereed voor gebruik, aangezien het vooraf gefabriceerd is. Het grote voordeel voor verhuurders? SKEPP investeert en dus niet de verhuurder.

Het business model sluit aan bij de huidige ontwikkelingen. Hier zorgt SKEPP voor door de controle over de asset binnen de huurovereenkomst bij de verhuurder te laten liggen en door korte en flexibele overeenkomsten af te sluiten. Hierdoor wordt de huurder niet belast met de nieuwe vorm van rapporteren. SKEPP verstrekt huurinformatie die up-to-date en altijd toegankelijk is en komt zodoende huurders en verhuurders tegemoet.

De kantoorpanden dienen aan eisen te voldoen om in aanmerking te komen voor de design inrichtingsconcepten. Een pand komt in aanmerking als het de beschikking heeft over:

  • Basisverlichting met voldoende lichtopbrengst
  • Voldoende elektriciteitspunten
  • Ventilatie en luchtbehandeling
  • Daglicht
  • Toiletten
  • Pantry
  • Grote open vloeren
  • Afgewerkte vloeren en wanden
  • Industriële plafonds: grid ontdaan van de platen
  • WiFi

Informatiebijeenkomst in Amsterdam
Geïnteresseerde verhuurders, met een of meerdere panden die voldoen aan de eisen, kunnen zich aanmelden voor de exclusieve informatiebijeenkomst van SKEPP op donderdag 13 juli 2017. De bijeenkomst vindt plaats in de vergaderzaal ‘Universe’ in het bekende gebouw ‘De Schoen’, het voormalige hoofdkantoor van ING. Het adres van dit gebouw is Amstelveenseweg 500 in Amsterdam, de bijeenkomst start om 15.30 uur.

Wat kun je verwachten?
SKEPP geeft meer informatie over de design inrichtingsconcepten die het momenteel aan het ontwikkelen is. Aanmelden met een of meerdere panden doe je door contact op te nemen met de Cliënt Contact Manager van SKEPP, Marije Lammerink. Ze is bereikbaar op het telefoonnummer 085 – 064 5100, een mail sturen kan naar marije@skepp.nl. Na de aanmelding doet SKEPP een quick scan om te beoordelen of de aanmeldingen in aanmerking komen voor de design inrichtingsconcepten.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021