Croonwolter&dros onderhoudt het Huis voor Brabant

Sinds 1971 huisvest de Provincie Noord-Brabant in het Huis voor Brabant aan de A2. Wie in de buurt is, kan het niet missen; met z’n 103,5 meter hoge toren, opgetrokken uit beton, glas en staal is dit het hoogste gebouw in de wijde omtrek. Croonwolter&dros heeft de opdracht verworven voor het werktuigbouwkundig onderhoud van deze echte 'eye-catcher' en is de komende drie jaar partner voor de provincie.

Het Huis voor Brabant staat voor verbinden en samenwerken. Deze thema’s kwamen ook terug in de aanbesteding van het werktuigbouwkundig onderhoud. De Provincie onderstreepte het belang van het onder meer het behalen van een grotere klanttevredenheid bij gebruikers, medewerkers en bezoekers, een minimale verstoring van het primaire bedrijfsproces en een relatie met de opdrachtnemer gericht op duurzaamheid en de MVO uitgangspunten van de Provincie Noord-Brabant via Social Return.

47.300 m2
Het totale vastgoed van het Huis voor Brabant heeft een bruto vloeroppervlakte van ca. 47.300 m2. Het contract is afgesloten voor de duur van maximaal drie jaar en de monitoring van de onderhoudsafspraken vindt plaats door middel van (Kritische) Prestatie Indicatoren ofwel (K)PI’s. De afdeling Maincontracting van de Divisie Utiliteit is aanspreekpunt voor het onderhoud.

Inspanningscontract
Eric Oosterkamp, Manager Commercie: “Onderhoud aan een dergelijk pand is een mooie uitdaging voor ons. Het gebouw is in de late jaren zestig van de vorige eeuw ontworpen en toen golden er andere eisen dan nu. We gaan met de provincie een samenwerking aan op basis van een inspanningscontract. Daarbij is afgesproken dat we de conditie van de installaties optimaliseren en de interne kosten helpen naar beneden te brengen.”

Virtueel een kijkje nemen in het gebouw? Klik hier!

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special