Pararius stelt website ook open voor koopwoningen

Huurwoningsite Pararius opent zijn deuren voor de koopmarkt. Daarmee wordt de totale Nederlandse woningmarkt met één onafhankelijk platform bediend. Makelaars kunnen koopwoningen gratis plaatsen, waardoor ze besparen op plaatsingskosten. Voor huizenzoekers is het aanbod eveneens gratis toegankelijk. Pararius beoogt op deze wijze gestaag verder te groeien door de niche huurwoningen in de vrije sector aan te vullen met koopwoningen.

“Pararius is een snelgroeiende website die sinds 2006 zeer succesvol is in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op het gebied van huur”, zegt Jasper de Groot, directeur van Pararius. “Met ruim 1,5 miljoen bezoekers per maand zijn we nu al het op één na grootste woningplatform van Nederland. Stel je eens voor wat een krachtig platform als het onze kan betekenen voor de koopmarkt en de huisvesting in Nederland.”

Onafhankelijke speler
Pararius is een volledig onafhankelijk platform. “Alle makelaars in Nederland kunnen hun koopaanbod gratis plaatsen zonder dat er makelaars worden bevoordeeld. Zo profiteren zowel vastgoedprofessionals als kopers. Pararius heeft een goede verstandhouding met aangesloten makelaars hoog in het vaandel staan. Hierdoor biedt de website al jaren actueel aanbod van goede kwaliteit en hoge bezoekersaantallen”, zegt De Groot. “Als online woningplatform is het lastig om de juiste balans te vinden tussen de belangen van de consument en de makelaar. Andere huizensites maken daarin vaak de verkeerde keuzes en proberen enerzijds de makelaar aan zich te binden, maar melden anderzijds aan de consument dat een makelaar overbodig is. Dit leverde sites zoals Jaap.nl, die op deze wijze concurreren met makelaars, veel kritiek van makelaars op.”

Kosteloos aansluiten
De nieuwe koopsectie is volop in ontwikkeling: “We zijn gestart met het koopaanbod in een bètaversie op onze website. We zien geweldige mogelijkheden in het combineren van onze kennis, waardoor we een hoogwaardige service kunnen realiseren.” Anders dan bij de huurwoningsectie, kunnen makelaars gratis gebruikmaken van het koopplatform.

Toekomstplannen
Met het toevoegen van koopwoningaanbod maakt Pararius werk van zijn ambitie om te groeien. Na het succes van Pararius op de huurmarkt was het toevoegen van een koopsectie een logische vervolgstap: “We hebben de kennis, de ervaring en een groot bereik”, zegt De Groot. “We zullen met name op het gebied van marktinformatie technologische innovatie brengen en waardevolle tools ontwikkelen voor makelaar en consument. Daarnaast willen we woningaanbod presenteren dat niet op andere websites te vinden is.”

Makelaars sluiten zich aan
Nederlandse makelaars steunen de nieuwe stap van Pararius. Rob Overduin, operationeel manager VastgoedPRO, de beroepsvereniging voor Nederlandse vastgoedprofessionals: “VastgoedPRO is blij met het initiatief van Pararius en biedt als eerste branchevereniging al haar koopaanbod aan op het platform.”

Klik hier voor de nieuwe sectie met koopwoningen op Pararius.

 

Reacties
Dossier Pararius

Pararius innoveert met nieuwe manier van zoeken naar woningen

Huur- en koopwoningwebsite Pararius werkt aan een nieuw en innovatief woningplatform met als doel de woningmarkt overzichtelijker en transparanter te maken. Vandaag lanceert Pararius een nieuwe Smart Map voor de sectie Koopwoningen, waarmee woningzoekenden veel meer te weten komen over voorzieningen in de buurt.

14 december 2017 om 09:31 | 4 min

Rapport: Huurder de dupe van uitspraak Hoge Raad

De huurmonitor van Pararius signaleert een duidelijke opwaartse trend in de huurprijs van woningen in de vrije sector. Pararius wijt de stijging aan de grote vraag, in combinatie met particuliere verhuurders die de opgelegde bemiddelingskosten van de makelaar verrekenen in de huurprijs. Bekijk ook het volledige rapport en de video.

28 april 2016 om 09:23 | 4 min