Vastgoedbeurs Provada trekt nieuw record aan bezoekers

De driedaagse vastgoedbeurs Provada die gisteravond werd afgesloten trok een recordaantal bezoekers van 24.197.

De dertiende editie van de beurs stond in het teken van PROVADA FUTURE, het innovatieplatform dat ook branchevreemde partijen als BMWi en Philips aan zich wist te binden.

Krimpgebieden
Voor het eerst stond het groot op de agenda van de beurs: Bedreigingen en kansen van krimp. In krimpgebieden lijken vastgoedpartijen weinig te zoeken te hebben. Maar professionals aan de debattafel gaven blijk van het tegendeel, van Oldambt tot Parkstad. En demissionair minister Plasterk pleitte voor een nationale benadering. “Want zoveel verschillen op zo’n klein gebied zie je nergens in de wereld.”

In het slotdebat van PROVADA FUTURE werd het tijd voor de vraag: Hoe ziet de toekomst van real estate organisaties eruit? Topmensen van Amvest, Van Wijnen en C&W hadden het vooral over de voorwaarden die je moet creëren om innovatie mogelijk te maken. Je moet ervoor zorgen dat mensen graag willen veranderen, door ze ruimte te geven en de veiligheid om fouten te maken.

Corporatiedebat
De donderdag stond ook in het teken van het jaarlijkse Corporatiedebat. Wat is slim, vroeg moderator Tom van ’t Hek al helemaal aan het begin. Suggesties: Wendbaar zijn, je regio begrijpen en samenwerken met commerciële verhuurders. Een oproep aan de debattafel luidde: Het is de kunst om samen (markt, corporatie en gemeente) te kijken naar waardecreatie. Dus niet het oude denken van grondbedrijven, om maar een voorbeeld te noemen.
Volgend jaar wordt de veertiende editie van de beurs op 5-7 juni 2018 gehouden in de RAI Amsterdam.



Reacties


Laatste nieuws