Besparing kosten drijfveer voor Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken zal over vijf jaar de standaard worden voor het grootste gedeelte van de organisaties in Nederland. Dit zal een grote substantiële impact hebben op de verhoudingen in de kantorenmarkt en de manier waarop vastgoedbeleggers in de toekomst naar deze markt kijken. Dat concludeert Deloitte in een eigen enquête onder commerciële bedrijven en nonprofit instellingen in het vakblad Accountancynieuws.

Volgens Deloitte richt Het Nieuwe Werken (HNW) zich steeds meer op het reduceren van de kosten van huisvesting. HNW biedt kansen voor efficiënter en duurzamer gebruik van de vastgoedportefeuille en kan tot 30% op de huisvestingskosten besparen, zo stelt Deloitte. Verder blijkt dat tweederde van de respondenten reductie kantooroppervlak en kostenreductie als belangrijke drijfveer zien voor HNW.

Uit de enquête blijkt voorts dat een groot deel (72%) van de respondenten HNW in meer of mindere mate binnen vijf jaar als de standaard ziet. Een kleine meerderheid (53%) geeft aan zich nu reeds bezig te houden met HNW. De enquête laat echter zien dat HNW veelal op delen wordt ingevoerd. Een integrale aanpak is lucratiever, maar wordt slechts door 40% van de respondenten toegepast.

Het hele artikel over Het Nieuwe Werken kunt u lezen in Accountancynieuws, klik HIER voor het artikel.

Overigens konden lezers van Vastgoedjournaal al eerder lezen over de stappen die Deloitte zelf gaat zetten om het Nieuwe Werken onder de eigen medewerkers te stimuleren. Zo zal ontwikkelaar OVG een speciaal voor dit doel bestemd duurzaam kantoorgebouw ontwikkelen van 40.000 m2 op de Amsterdamse Zuidas. Klik HIER over dit project van Deloitte.



Reacties


Laatste nieuws