Vesteda biedt online betalen aan voor eigen huurders

Voor twee nieuwbouwprojecten van Vesteda betalen de huurders hun eerste huurfactuur nu online. Vesteda is hiermee de eerste institutionele woningbelegger die online betalen aanbiedt voor haar huurders. Online betalen is onderdeel van het pilotproject Digitale Verhuur van Vesteda, waarmee het bedrijf het huurproces voor haar huurders wil vergemakkelijken. Softwareleverancier OSRE realiseerde met het ‘WoningDossier’ de koppeling tussen het CRM en de betalingsprovider. 

Digitaal verhuurproces
Vesteda introduceerde 1,5 jaar geleden het digitaal ondertekenen van huurcontracten. Zij gaat nu een stap verder door het verhuurproces volledig digitaal in te richten. Astrid Schlüter, director Operations bij Vesteda: “Het doel van de pilot Digitale Verhuur is om te testen hoe we potentiële huurders op een betere manier kunnen bedienen. In het digitale proces kunnen woningzoekers o.a. chatten met Vesteda, de woningen via virtual reality beleven, hun gegevens uploaden, het huurproces volgen en hun eerste huurfactuur online via iDeal betalen.” De digitale verhuur is geïntroduceerd bij de nieuwbouwproject De Generaal in Amsterdam en De Goudsbloem in ’s-Hertogenbosch. 

Futureproof
De digitale verhuur is één van de projecten waarmee Vesteda ‘futureproof’ wil worden. Michiel Gieben, manager Corporate & Property Marketing bij Vesteda: “Futureproof betekent dat Vesteda aan verschillende vormen van digitale en duurzame dienstverlening werkt om de organisatie klaar te maken voor de komende decennia. Op deze manier willen we aansluiten bij de verwachtingen van huurders en investeerders. De software van OSRE ondersteunt ons in deze transitie.” 

Efficiënter verhuren, prettiger huren 
Vastgoed software bedrijf OSRE leverde de software waarmee het digitale verhuurproces wordt gefaciliteerd. De software is sinds kort uitgebreid met de functie voor online betalingen. Jurjen Thomas, oprichter OSRE: “Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Vesteda. Ons doel is om het verhuurproces van vastgoed efficiënter en prettiger te maken. De ambitie van Vesteda sluit hier naadloos op aan.”

Komende Provada
Met het futureproof maken van de organisatie sluit Vesteda aan op het PROVADA thema van 2017 “Connecting The Future”. Zowel Vesteda als OSRE zijn nadrukkelijk op de PROVADA aanwezig. Vesteda geeft een showcase van toekomstige innovaties in het commercieel, administratief en technisch beheer van woningen. OSRE organiseert een Hackathon, waarbij programmeurs en designers samenkomen om een software-oplossing te ontwikkelen voor vraagstuk uit de sector. 

Foto designed by tulyawat01 / Freepik

 



Reacties


Laatste nieuws