Nederlands proptechbedrijf SKEPP van start in België en Duitsland

Sinds SKEPP eind 2013 startte als online broker in kantoorruimte in Nederland en inmiddels de transitie doormaakt naar een proptechbedrijf, is het bedrijf nu uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Nederlandse kantorenmarkt.

Per juni verkent SKEPP het buitenland met een vestiging in België en later dit jaar rolt SKEPP het concept ook uit naar Duitsland. Daarmee zal het van oorsprong Twentse bedrijf actief zijn in drie landen.

Eerst focus op Nederlandstalige deel
Aanvankelijk richt SKEPP zich vooral op het Nederlandstalige deel van België. De opstart van SKEPP België is in handen van Mart de Vos, die momenteel de acquisitie van nieuwe kantoren door heel Nederland verzorgt voor SKEPP. De Vos, 24 jaar en woonachtig in het Twentse Weerselo, zal aan de slag gaan als Sales & Content Specialist Belgium. In eerste instantie neemt hij zowel de sales- als contentwerkzaamheden voor zijn rekening.

In september van dit jaar zal SKEPP in Duitsland zijn intrede doen. Om het concept daar op te starten is SKEPP op zoek naar een Sales & Content Specialist Germany. Het zal een persoon zijn met een Duitse nationaliteit, die bovendien de Nederlandse taal goed beheerst, salesgericht is en over bovengemiddelde commerciële vaardigheden beschikt.

SKEPP werkt voor 1250 kantoren en 350 verhuurders in Nederland
SKEPP is van oorsprong een Twents bedrijf, dat door middel van de website www.skepp.nl al bijna 4 jaar dagelijks bedrijven in contact brengt met verhuurders van kantoorruimte. In oktober 2016 heeft SKEPP het bedrijf Launchdesk overgenomen. Dit bedrijf voorziet zzp’ers en freelancers in het huren van werkplekken, vooral in de Randstad. Nadat beide platformen zijn samengevoegd, zijn vastgoedkennis en developmentstrategie bij elkaar gebracht. Iets dat zorgt voor een uitermate goed werkende combinatie.

De beide platformen werken in totaal voor 1250 kantoren in Nederland en ruim 350 verhuurders van kantoorruimte. Door de overname van Launchdesk verzorgt het voor verhuurders ook de administratie, facturatie, documentatie en de opstart van het eventuele incassotraject. Inmiddels verzorgt SKEPP deze dienst voor ruim 75 verhuurders in Nederland. Iets dat de ontwikkeling naar een proptechbedrijf in een stroomversnelling brengt.

Ontzorgen van verhuurders van kantoorruimte
Jari Wesselink, woordvoerde SKEPP: "Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat het personeelsbestand van het bedrijf groeide van vier naar twintig personen in een jaar tijd. Daarnaast staan altijd meerdere vacatures open bij het bedrijf, waardoor de groei nog meer gestaag krijgt. De vastgoed gerelateerde onderneming is op dit moment bezig om systemen te ontwikkelen die ervoor zorgen dat verhuurders nog meer ontzorgd worden."

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022