Debat over toekomst hoogbouw in Nederland

Op 17 november wordt in Central Post in Rotterdam gedebatteerd over de toekomst van hoogbouw in Nederland. Het is inmiddels bekend dat de economische terugval grote gevolgen heeft voor de bouwproductie. Van recente nieuwe hoogbouwprojecten is nauwelijks meer sprake. Hoe kijken wij in Nederland aan tegen deze ontwikkeling? Hoe is een nieuw project rendabel te maken, en wie wil ze financieren? Hierover zal onder leiding van René Buck, bestuurslid van de Stichting Hoogbouw, worden gedebatteerd. Deelnemers zijn onder meer Hans Copier van IVBN, Bas Maingay van Fortress en Marnix Norder wethouder in Den Haag. Toegang is gratis.

Twee inleiders, Hans Copier van IVBN en Bas Maingay van Fortress gaan de vraag over de toekomst van hoogbouw in NL ontleden. Hierna gaan zij in een panel samen met Stichtingsvoorzitter en wethouder Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie van de gemeente Den Haag de heer Marnix Norder met de zaal en met elkaar hun visie delen op de toekomst van hoogbouw in Nederland.

Het programma ziet er als volgt uit:

14:30 - 15:00 uur Ontvangst

15:00 - 15:40 uur Inleidingen door
De heer Hans Copier, country manager Netherlands ING Real Estate Investment Management en voorzitter van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed (IVBN)
De heer Bas Maingay, directeur van Fortress Projectontwikkeling BV

15:40 - 15:55 uur Reactie wethouder Norder

15:55 - 16:45 uur Discussie met de sprekers onder leiding van René Buck

16:45 uur Conclusies, sluiting, waarna gelegenheid tot het nuttigen van een drankje.

Locatie
Zonneveld Ingenieurs, Central Post, Delftseplein 27, 3013 AA Rotterdam, aan de voet van de Delftse Poort van Nationale Nederlanden.

Aanmelden
Aan het bijwonen van de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door middel van een e-mail naar s.deligt@bouwendnederland.nl

Reacties