België is startpunt Europese expansie van Flexas

Online kantoorruimte bemiddelaar Flexas.nl is al jaren actief op de online kantorenmarkt in Nederland. "Daarom is de uitbreiding naar het buitenland een logische stap. Enige tijd geleden zijn de eerste berichten al naar buiten gekomen over de uitbreiding naar België en nu beginnen deze ontwikkelingen echt vorm te krijgen", zegt Demis Bril, CTO van Flexas.com.

Demis Bril, CTO van Flexas.com over de uitbreiding: “Op dit moment staat de Belgische website, die zich in de laatste fase van ontwikkeling bevindt, al online. Om dat mogelijk te maken is hier op kantoor maandenlang hard aan gewerkt. Met name het vooronderzoek, de vertalingen en de technische opzet van de website vergden veel aandacht.”

De Belgische website van de kantoorruimte bemiddelaar zal geen .be, maar .com worden. Bril: "Met name omdat er een uitgebreidere expansie binnen Europa op de planning staat."

Countrymanager België aangesteld
Flexas.com stelt ook direct een countrymanager aan voor de Belgische kantorenmarkt. Het is voor de kantoorruimte bemiddelaar namelijk geen optie om in te leveren op de kwaliteit van haar service. Omdat het cultuurverschil tussen Nederland en België redelijk groot is heeft Flexas.com ervoor gekozen direct een Belgische countrymanager aan te stellen. Laura Davidson zal deze positie bekleden en zich in eerste instantie focussen op de uitbreiding van het aanbod.

Belgische verhuurders enthousiast
Het betreden van een nieuwe markt is nooit eenvoudig. zo ervaart ook Flexas. De kantoorruimte bemiddelaar merkt echter dat de Belgische verhuurders bijzonder enthousiast zijn over de stap van Flexas om in België aanwezig te zijn. "Met name de directe, proactieve en persoonlijke service spreekt hen aan. Er zijn momenteel namelijk geen online bemiddelaars in België die een dergelijke adviserende rol vervullen en persoonlijk assisteren bij de zoektocht", zegt Bril.

Inmiddels staan de eerste gebouwen online en iedere dag ontvangen komen er nieuwe aanmeldingen constateert Bril. "We ontvangen met name veel aanmeldingen voor kantoren in Brussel. Ondanks de korte periode dat de website online staat beginnen de eerste aanvragen van ondernemers ook al binnen te komen."

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedfinanciering