BounceSpace Eindhoven: de creatieve hotspot voor hippe ondernemers en bedrijven

Aan de Bogert in Eindhoven Centrum staat dit wel heel bijzondere kantoorgebouw, BounceSpace. Het is dé ideale werklocatie voor de creatieve ondernemer en het kantoor dat wordt uitgelicht in deze editie van ‘SKEPP design’. Verschillende attributen zoals de ‘BounceBoxen’ en de bizar grote trampoline in de open ruimte springen direct in het oog.

Een ‘on-kantoor-achtig’ kantoorpand
De kracht van het concept van BounceSpace komt voort uit vier belangrijke pijlers: centrumlocaties, karakteristieke panden, een creatieve entree en een community voor gelijkgestemden. Beide kantoorpanden van BounceSpace bevinden zich op centrumlocaties: de kantoorruimte in Amsterdam en het kantoor in Eindhoven. In het laatstgenoemde pand vind je de rollende ‘I Am One’-keuken. Hier zorgen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt dagelijks voor een vers bereide lunch en een uniek ontvangst.

Welke term het design van dit kantoorpand het best omschrijft? ‘On-kantoor-achtig’. Oprichter Jorn van Lieshout licht het als volgt toe: "We staan voor kantoor herontdekt. We creëren een setting die heel anders is dan het traditionele kantoor.” Geen ontvangst door een receptioniste, maar door jongeren met een beperking of wat ‘bagage’. “Wij geloven erin dat die bijzondere opzet de juiste members aantrekt: innovatieve en progressieve denkers."

Eenheid in verscheidenheid: een hechte community
Samenwerken aan bijzondere projecten en vriendschappen onder de members is volgens Van Lieshout vanzelfsprekend bij BounceSpace. "We bouwen aan een community met diverse achtergronden en specialiteiten, maar wel met enorm veel gelijkgestemdheid. Dat zorgt voor een bijzondere band en we zien dat het members, naast hulp en inspiratie, ook echt werk oplevert."

Een ruimte waar members bijvoorbeeld creatieve ideeën op kunnen doen, is de tamelijk nieuwe loft. Een toffe ruimte met daarin een bokszak die afkomstig is uit de Vondelgym, een sportschool die gevestigd is in de Amsterdamse locatie van BounceSpace. “Daar heeft Arie Boomsma waarschijnlijk z’n zweet nog op weggewerkt”, zegt Van Lieshout omdat Boomsma de eigenaar is van de betreffende sportschool.

'Dit noemen we vaak de arena'
Dit kantoorpand in Eindhoven is het voormalig World Trade Center. Wanneer je BounceSpace Eindhoven binnenloopt, kun je in de entree direct een potje poolbiljart spelen. Of haal je toch liever eerst een kopje koffie in de ‘Coffee Kitchen’? Een ding is zeker, je ontkomt niet aan de prachtige open ruimte op de begane grond. “Dit grote atrium met een glazen koepel noemen we vaak de arena”, vertelt Van Lieshout.

“In het hele kantoorgebouw zijn zichtlijnen naar elkaar. Opent een member aan de ene kant van het kantoorpand een deur, dan ziet hij een member aan de andere kant. Op welke etage dan ook.” Niet alleen bevindt de rollende keuken zich in deze ruimte, ook de ‘BounceBoxen’ en de werk- en vergaderunits vind je hier. Daarnaast zijn er in de buitenste ring van de ruimte meerdere flexplekken gecreëerd.

Gigantische trampoline is uithangbord
De open ruimte met haar ‘BounceBoxen’, rollende keuken en creatieve werkplekken is in ieder geval een opvallende verschijning, iets wat je zeker niet verwacht in een kantoorpand. Toch is er één object dat het creatieve design en het ‘on-kantoor-achtige’ perfect illustreert. We hebben het dan natuurlijk over de enorme trampoline. Nu hoor ik je denken, wat heb je hier eigenlijk aan? Volgens de oprichter draagt de trampoline zeker een steentje bij aan het gehele concept. “Het werkt mee aan de sfeer die we willen creëren, daarnaast wordt er af en toe echt gebruik van gemaakt”, legt Van Lieshout uit.

De trampoline neemt een groot deel van het atrium in beslag, het is 2,5 meter hoog en maar liefst 5x5 meter groot. De trampoline brengt levendigheid, draagt bij aan een bijzondere sfeer en is het van de uithangbord van dit kantoor. Zo’n attribuut vraagt natuurlijk om de meest grappige scenario’s: “Na een feestje heeft een member ‘bouncen’ eens wat te letterlijk genomen om vervolgens betrapt te worden door de nachtelijke surveillance. De beveiliging en wij konden er wel om lachen”, zegt Van Lieshout.

Reacties
Dossier Kantoorconcepten