Maastoren van OVG wint FGH Vastgoedprijs 2010

OVG Projectontwikkeling is met zijn project de Maastoren in Rotterdam uitgeroepen tot winnaar van de FGH Vastgoedprijs 2010. Volgens de onafhankelijke vakjury is het gebouw zijn tijd ver vooruit, en zal dat ook nog wel even zo blijven. De uitslag werd op maandag 8 november bekendgemaakt door juryvoorzitter mr. Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht. Coen van Oostrom van OVG Projectontwikkeling nam de prijs, een bronzen beeld en plaquette, in ontvangst.

De jury oordeelde over het winnende project: "De Maastoren is een echte blikvanger, een monumentaal gebouw waarbij voorbijgangers blijven stilstaan en bezoekers van onder de indruk kunnen raken. Om op deze relatief kleine kavel, waarvoor ook een stukje land op de Maas moest worden 'veroverd', zo een prestigieuze kantoortoren te kunnen realiseren, is durf nodig, en goed ondernemerschap van de initiatiefnemer. Het verhuurrisico werd beperkt door het vroegtijdig vastleggen van de hoofdhuurder, maar de hoge architectonische kwaliteit en het duurzame karakter maken het gebouw ook voor toekomstige gebruikers zeer interessant.
De Maastoren was al bij oplevering zijn tijd vooruit, zo meent de jury dan ook. En dat zal voorlopig nog wel even zo blijven."

De jury prijst de hoge kwaliteit van de 25 inzendingen in het algemeen en de twee overige genomineerde projecten in het bijzonder. Het genomineerde project Het Binnenhof in Noordwijk (initiatiefnemer: Sedos Vastgoedontwikkeling & Beleggingen) is een goed voorbeeld van een succesvolle stedelijke transformatie, waarbij de geslaagde inpassing in de bestaande omgeving hand in hand is gegaan met een zeer gezonde projecteconomie. En het ook genomineerde project Mahler 4 in Amsterdam (initiatiefnemer: G&S Vastgoed en het consortium Mahler 4 (ASR Vastgoed Ontwikkeling, ING Real Estate Development en G&S Vastgoed) past bij de allure van de Amsterdamse Zuidas als internationaal zakencentrum. Dit project koppelt, volgens de jury, een indrukwekkend bouwvolume aan een hoog ambitieniveau, combinatie met de grote maatschappelijke impact en het daaraan gekoppelde risicoprofiel.

Reacties