9 juni: Business Meeting Eeuwigdurende Erfpacht Amsterdam

De verandering van het erfpachtstelsel in Amsterdam geeft veel onrust in de markt. Investeerders, pandeigenaren, adviseurs en ontwikkelaars zitten vol vragen. Op 9 juni gaat de markt geïnformeerd worden over de impact van de wijziging van het erfpachtsysteem. Twee partijen die dagelijks met de erfpachtproblematiek te maken hebben leggen stap voor stap uit waar de markt op kan rekenen. Tevens zal de directeur van branchevereniging Vastgoed Belang het geluid van zijn leden laten horen die vastgoedbezit in het Amsterdamse hebben. Dit is de dag waar u antwoord krijgt op uw vragen.

Deze sessie is bedoeld voor de zakelijke erfpachter in zowel beleggingswoningen als commercieel vastgoed

12:00 uur: U wordt ontvangen met een luxe netwerklunch

13:00 uur: Welkomstwoord John Kerkhoven namens Vastgoedjournaal

13:05 uur: Co Koning, directeur Vastgoed Belang
Hoe kijkt de branchevereniging Vastgoed Belang naar de ontwikkelingen in Amsterdam als het gaat om de eeuwigdurende erfpacht omzetting.


 


13:15 Maarten Boef, Troostwijk
Maarten Boef is consultant bij Troostwijk en heeft ter afronding van de MRE-opleiding aan de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) een masterscriptie geschreven met als titel “Conversie, tegen welke prijs?”. Maarten neemt u mee in zijn bevindingen:

– Wat is de omvang van commercieel vastgoed binnen de overstapregeling?

– Op welke wijze kunnen erfpachters een conversiemogelijkheid beoordelen?


13:20 uur: Koen de Lange, Nederlands instituut voor Erfpacht
Koen de Lange is sinds 2007 betrokken bij erfpacht en is voorzitter van de Stichting Erfpachters Belang Amsterdam (SEBA). Koen is ook mede opsteller van de Criteria voor Financiering van particuliere erfpachtrechten (NVB 5 okt. 2011) en voorzitter van de NVB werkgroep standaard erfpachtvoorwaarden voor nieuw uit te geven erfpachtrechten vanaf 1 april 2012. Koen richt zich mede op het taxeren van aan erfpacht gerelateerde zaken.

  • De weg naar eeuwigdurende erfpacht: eindstation of tussenstation? 
  • Wat wijzigt er economisch en wat betekent dat voor de erfpachter: bij nieuwe uitgiften, bij overstap, bij beroep op aanvullend erfpachtbeleid 
  • Vragen beantwoorden uit de zaal
     

14:45 uur: Pauze
 

15:15 uur: Jeroen Corten, Corten De Geer Advocaten
Jeroen is gespecialiseerd in het onroerend goed, Één van de speerpunten van zijn praktijk is erfpacht. 

  • Verschillen tussen voortdurende en eeuwigdurende erfpacht van de gemeente Amsterdam 
  • Wat wijzigt er juridisch en wat betekent dat voor de erfpachter: bij nieuwe uitgiften, bij overstap, bij beroep op aanvullend erfpachtbeleid 
  • Vragen beantwoorden uit de zaal

Cases
Jeroen Corten en Koen de Lange presenteren samen enkele cases uit de praktijk. Duidelijke voorbeelden wat de impact is van het nieuwe erfpachtsysteem op uw bezit of vastgoedproject.

  • Enkele praktijkvoorbeelden en tips
     

17:00 uur: Netwerkborrel

Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''Erfpacht''. Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen 295 euro excl. BTW. 



Reacties


Laatste nieuws