Vesteda van start met hoogste woontoren van NL

De bewoners zelf hebben dit weekend Nederlands hoogste woontoren New Orleans op de Wilhelminapier in Rotterdam geopend. Samen met Vesteda-CEO Huub Smeets en architect Álvaro Siza brachten zij op het terras van het penthouse op de 44ste verdieping een toast uit op de ruim 160 meter hoge woontoren. "Nu is New Orleans niet alleen voor, maar ook van de bewoners", verklaarde Huub Smeets bij de officiële oplevering.

New Orleans is een herkenbaar nieuw gebouw aan de toch al uitdagende skyline van Rotterdam. Een elegant vorm gegeven gebouw, uitgevoerd in hardsteen en voorzien van een kroon met als referentie New York uit circa 1925-1930. In de voet van New Orleans is LantarenVenster gevestigd. Hare Majesteit koningin Beatrix opende zaterdagmiddag aansluitend aan de overdracht van de toren het filmhuis annex theater.

De oplevering maakte een eind aan een bouwperiode van 3,5 jaar. Vanaf de woontoren hebben bewoners en bezoekers een adembenemend uitzicht over Rotterdam, de havens en de wijde omgeving tot aan de zee en een groot deel van de provincie Zuid-Holland.

In totaal biedt New Orleans met z'n 160,5 meter hoogte plaats aan 234 appartementen, variërend van circa 60 m2 tot 212 m2. De woontoren bevat zowel koop- als huurappartementen in 31 verschillende woningtypen. Vijftig appartementen zijn te huur als Services Apartment. Dat zijn volledig gestoffeerde en gemeubileerde appartementen, gericht op expats en te huur vanaf één maand.

New Orleans beschikt over een eigen Health Club, met onder meer zwembad, sauna en fitnessclub. In de toren is een koelcentrale aanwezig, waarmee de appartementen en openbare ruimten worden voorzien van comfortkoeling. Deze milieuvriendelijke manier van verwarmen en koelen bespaart 45% CO2 uitstoot. CEO Huub Smeets: "Koeling met behulp van Maaswater en gebruik van restwarmte uit de Botlek benadrukken de duurzaamheidwaarde van New Orleans. Gestart in mei 2007 weet over vijftig jaar niemand meer dat dit gebouw in een crisisperiode is opgeleverd. Zo zal het gaan!" Voor het ontwerp tekende de internationaal vermaarde en veelvuldig onderscheiden Portugese architect Álvaro Siza.

Reacties