Havenbedrijf R'dam verwerft Transferium Alblasserdam

Holcim Nederland en Havenbedrijf Rotterdam hebben een overeenkomst gesloten over de verkoop van grond op het bedrijventerrein Nieuwland aan de rivier de Noord bij Alblasserdam. Het terrein van in totaal 15,5 ha is voor een belangrijk gedeelte bestemd voor de aanleg van het Container Transferium, een binnenvaartterminal aan de rand van het Rotterdamse havengebied om containers op vrachtwagens te laden en lossen.

Het havenbedrijf Rotterdam werd juridisch vertegenwoordigd door Loyens & Loeff. Holcim Nederland werd bij deze verkoop op juridisch vlak vertegenwoordigd door CMS Derks Star Busmann en op commercieel vlak door DTZ Zadelhoff. 

Het Container Transferium is een Randstad Urgent project dat de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven moet bevorderen en de uitstoot van fijn stof verminderen. Het Container Transferium (CT) moet de A15 tussen Alblasserdam en de haven ontlasten omdat de containers tussen het transferium en de containerterminals op de Maasvlakte met binnenvaartschepen worden vervoerd in plaats van per truck. Als het Container Transferium volledig operationeel is, moet dit leiden op de Ring van Rotterdam tot een vermindering van 180.000 vrachtwagens op jaarbasis.

De werkzaamheden rond de bouw van het Container Transferium zullen komend jaar beginnen. Naar verwachting zal het transferium in de tweede helft van 2012 operationeel zijn.


Reacties