Op het voormalig KVL (Koninklijke Verenigd Leder) terrein in Oisterwijk is de provincie Noord-Brabant eigenaar van vier karakteristieke industriële panden die vroeger onderdeel waren van de Leerfabriek. Het Hoofdgebouw, U-gebouw, de voormalige Brandweergarage en het Ketelhuis worden nu in één transactie te koop aangeboden. Vandaag start de verkoopprocedure van de panden.

De Leerfabriek KVL was ooit één van de grootste lederfabrieken in Europa. Opgericht in de jaren’20 van de vorige eeuw stralen de gebouwen de grandeur uit van vroegere tijden. Nadat de fabriek in 2000 officieel haar deuren sloot, kochten de provincie Noord-Brabant en de gemeente Oisterwijk deze bijzondere plek om het te herontwikkelen en deze plek met historie te laten voort bestaan. De provincie heeft een deel van de KVL gebouwen herontwikkeld volgens de lijn van het concept “Ambachtsplaats voor CreativiTijd”. Zo zijn de KVL gebouwen nu een broedplaats geworden voor ambachtelijke en creatieve bedrijfsconcepten en bieden plek aan talloze (regionale) bedrijven. De provincie hecht waarde aan een koper die het huidige concept verder vorm geeft.

Flexibel bestemmingsplan
Het Hoofdgebouw, de Brandweergarage en het Ketelhuis zijn reeds gerenoveerd. Het U-gebouw (10.500 m2) moet nog herontwikkeld worden. Op dit moment is het Hoofdgebouw nagenoeg volledig verhuurd en voor de Brandweergarage en het Ketelhuis zijn vergevorderde gesprekken met mogelijke huurders. Gezien de flexibiliteit van het bestemmingsplan zijn er verschillende mogelijkheden voor herontwikkeling van het U-gebouw (10.500 m² BVO). De gemeente Oisterwijk heeft toegezegd te willen meewerken aan een verruiming van het bestemmingsplan, indien het initiatief van toegevoegde waarde is voor de gemeente Oisterwijk.

Start met voorselectie
De verkoopprocedure start met een voorselectie. In deze voorselectie vraagt de provincie partijen hun visie op het concept en de ontwikkeling te geven. Op basis van deze visie selecteert de provincie vier partijen deze plannen uit te werken en een bieding te doen. De panden worden verkocht aan de partij met het beste plan in combinatie met de beste prijs.

Vanaf vandaag staan alle de details rondom de verkoopprocedure en de documenten voor deelname op www.brabant.nl/leerfabriek. Hier kunt u zich inschrijven en de document downloaden die nodig zijn voor deelname aan de voorselectie.

Republiq begeleidt de verkoop namens de provincie. Vragen rondom de verkoopprocedure kunt u stellen via leerfabriek@republiq.nl.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021