Klinkende jaarcijfers 2016 voor Van Wijnen

Van Wijnen Groep kan terugkijken op een uiterst geslaagd jaar waarin de hoogste omzet ooit is gerealiseerd in het inmiddels 110-jarige bestaan van het bedrijf. De 25 Van Wijnen vestigingen realiseerden samen een omzet van € 763,2 miljoen in de domeinen wonen, werken, zorgen, leren en recreëren met een winst na belastingen van € 14,7 miljoen, een winststijging van 22,5%. 

Ten opzichte van 2015 steeg de omzet met 10,1%. De solvabiliteit was per 31 december 2016 30,7%. De EBITDA van de onderneming is uitgekomen op € 23,9 miljoen. Voor 2017 verwacht Van Wijnen een verdere groei van de omzet en de resultaten, mede dankzij een goed gevulde orderportefeuille van € 1,1 miljard per 31 december 2016, wat een stijging betekent van 16,4% ten opzichte van eind 2015.

Tevens is in 2016 een herfinanciering overeengekomen met de Rabobank en de FGH Bank van maximaal € 205 miljoen met een looptijd van minimaal 4 jaar en een optionele verlenging van 1 jaar.

Diversiteit
Belangrijke pijlers in de activiteiten van de onderneming zijn woningbouw en –ontwikkeling. Afgelopen jaar werden ruim 2.500 wooneenheden gerealiseerd, waarvan bijna de helft in eigen ontwikkeling. Opnieuw leverde Van Wijnen grote studentencomplexen op, goed voor bijna 650 nieuwe studentenkamers, en werkte aan meerjarige binnenstedelijke herstructureringsprojecten zoals Kwintijn (Amsterdam) en Zijdebalen (Utrecht).

In de utiliteitsmarkt is vooral gewerkt aan bijzonder duurzame projecten zoals de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Vanderlande, het distributiecentrum van bol.com en de transformatie van het Atlasgebouw van de TU Eindhoven. Deze laatste twee gebouwen ontvingen recentelijk de internationale Breeam Award. Naast nieuwbouw, maken onderhoud en vastgoedbeheer substantieel deel uit van de bedrijfsactiviteiten. Zo verzorgde Van Wijnen in 2016 het dagelijks onderhoud voor meer dan 400 vastgoedeigenaren en werden er honderden woningen verduurzaamd.

Reactie
Directievoorzitter Edwin van den Berg: “De opgaven in de markt zijn divers en veelzijdig. Omdat wij vanuit onze lokale aanwezigheid opereren, dichtbij de klant, en een breed aanbod van diensten hebben - van initiatief, ontwikkeling, realisatie, renovatie en transformatie tot en met beheer - zijn wij in staat om flexibel en integraal op die verschillende klantvragen in te spelen.”

Bij Van Wijnen gaat bouwen vooral over het persoonlijk en waardevol maken van ruimtes. Van den Berg: “Het toevoegen van comfort en toekomstbestendigheid loopt als een rode draad door onze activiteiten. We zijn altijd op zoek naar vernieuwende oplossingen voor onze klanten. We ontwikkelen, soms in niet-alledaagse samenwerkingen, relevante marktconcepten met als helder doel: een plezierige en waardevolle leefomgeving voor de eindgebruikers van onze gebouwen.”

Klik HIER voor de kerncijfers van Van Wijnen in de afgelopen jaren.



Reacties


Laatste nieuws