VJ start met nieuwe themamaand Kantoorconcepten: wat kunt u verwachten?

Vanaf vandaag start Vastgoedjournaal met de nieuwe themamaand in onze themacorner rechtsboven de homepage. Met een serie interviews, nieuws- en achtergrondverhalen brengen wij u op de hoogte wat er speelt rondom kantoorconcepten.

De kantorenmarkt trekt fors aan na zeven lastige jaren waarin de opname stagneerde en de waardes afnamen. Daarom deze maand in Vastgoedjournaal aandacht voor alles wat met kantoorconcepten te maken heeft, zoals flexkantoren, inrichting, binnenklimaat en huurcontractvormen.

We starten met Thomas Groot van Verwol, hij vertelt hoe bedrijven kunnen investeren in een gezonde, productieve en duurzaam ingerichte kantooromgeving. Dat leidt tot hogere arbeidsproductiviteit en meer werkplezier. Bovendien, zo toont Groot aan in een berekening, betalen dergelijke investeringen in het binnenklimaat zich in enkele maanden uit in plaats van jaren.

VJ publiceert tevens de nieuwste, geheel herziene lijst van alle bekende kantoorconcepten van Nederland. Er zijn nu al 20 van deze concepten die samen een kleine 190 vestigingen hebben. Gezien de ambities van deze partijen zal dat alleen maar toenemen. Veel kantoren die hun single tenant zien vertrekken worden succesvol omgeturnd tot een flexkantoor.

Deze week treft u ook een interview aan met een kantoorconceptspecialist van Savills over de trends in deze markt. De komende tijd kunt u artikelen verwachten van partijen als Flexas.nl en HTC met hun visie op het thema.

Heeft u vragen en opmerkingen over de themamaand Kantoorconcepten, mail de redactie op redactie@vastgoedjournaal.nl.

Ik wens u veel leesplezier toe deze maand.

Rogier Hentenaar
Hoofdredacteur VJ

Reacties
Dossier Kantoorconcepten