Start bouw rug-aan-rugwoningen Back2theWoods in Zeist feestelijk ingeluid

Gisteren gaven wethouder Marcel Fluitman van de gemeente Zeist, Eltjo Bouwman, directeur wonen van projectontwikkelaar Blauwhoed en Martien Bots, directeur van Bots Bouwgroep het startsein voor de bouw van de 18 rug-aan-rugwoningen in het project Back2theWoods. Dit deden zij door samen met de toekomstige bewoner van een van de woningen een muurtje te metselen.

De woningen komen in de wijk Kerckebosch in het oostelijk deel van Zeist. In oktober 2016 gingen de woningen in verkoop, waarop ruim 200 inschrijvingen volgden. Binnen twee maanden waren de woningen met een verkoopprijs vanaf € 210.000 v.o.n. verkocht. Naar verwachting ontvangen de kopers eind 2017 de sleutel. De woningen zijn ontworpen door Klunder architecten.

Betaalbare woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens
De woningen zijn specifiek ontwikkeld voor een- en tweepersoonshuishoudens. De woningen hebben een woonoppervlakte van ca. 80m2, verdeeld over de begane grond en een verdieping met twee slaapkamers. Ondanks de compacte plattegrond, bieden de woningen diverse indelingsvarianten. Dankzij de rug-aan-rug ligging profiteren de bewoners straks maximaal van de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en landgoed Heidestein.

Onderdeel van totale gebiedsontwikkeling Kerckebosch
De ontwikkeling van Back2theWoods maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling ‘Kerckebosch Zeist’. De gemeente Zeist en woningcorporatie Woongoed Zeist werken samen vanuit de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Kerckebosch met projectontwikkelaars aan het levensloopbestendig maken van de wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 800 – 1000 woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld. In dit kader ontwikkelde en realiseerde Blauwhoed eerder al het project Booming!, 23 eengezinswoningen met veel indelingsvrijheid.

Meer informatie over de ontwikkelingen in Kerckebosch is terug te vinden op www.kerckeboschzeist.nl.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021