Van vastgoedjournalist naar retailer

Een ingezonden brief van onze oud-collega Charlotte Bijenveld. Zij is haar droom achterna gegaan en opent binnenkort een tweedehands baby-, kinder- en zwangerschapskledingwinkel in IJmuiden. Hoe is ze tot dit besluit gekomen?

"Als vastgoedjournalist heb ik veel geschreven over de retail. Positieve verhalen, maar ook zeker negatieve zoals faillissementen en leegstand. En toch heeft me dat niet weerhouden om zelf in het retailavontuur te stappen. Want na 2,5 maand verbouwen gaan volgende week woensdag 22 maart de deuren open van Dunkie Punkie; een winkel waar tweedehands baby-, kinder- en zwangerschapskleding wordt verkocht, een plek waar kinderfeestjes, workshops en babyshowers worden georganiseerd en een fotostudio waar je semiprofessionele shoots kunt doen. Hoewel ik mijn werk en collega’s wel mis, heb ik zin in dit grote nieuwe avontuur.

Huurcontract van 2+3 jaar
Ik heb een huurcontract afgesloten met de eigenaar van het pand, die houdt het als belegging aan. Het contract heeft een duur van 2+3 jaar. Het pand heeft niet leeggestaan, ik ben er direct ingetrokken nadat de hondentrimsalon (van de pandeigenaar) eruit ging.

Enorm veel leegstand
IJmuiden heeft eigenlijk twee winkelstraten. De hoofdwinkelstraat is de Lange Nieuwstraat. Hier is enorm veel leegstand, dus de gemeente heeft de straat opgeknapt door alles opnieuw te betegelen, nieuwe bankjes en speeltoestellen neer te zetten en zelfs groen aan te brengen in de hoop dat dit nieuwe retailers aantrekt. Er is in elk geval keuze genoeg voor een pandje.

De andere winkelstraat is de Kennemerlaan. Dit is echter geen traditionele winkelstraat, omdat het een laan is met zowel winkels als woningen door elkaar. Dunkie Punkie ligt op een rijtje met alleen maar winkels en er boven zijn woningen. In de nabije omgeving is een supermarkt, een bloemenzaak, een winkeltje met tweedehands brocanterie, een fietsenwinkel en de buren zijn de sigarenboer en de dierenarts. Aan de Kennemerlaan is nauwelijks winkelleegstand en de sfeer is gemoedelijk. Voor mij de belangrijkste reden om mijn langgekoesterde droom op deze plek waar te gaan maken." 

Charlotte Bijenveld

Meer weten over Dunkie Punkie? Klik hier voor de website of de Facebook-pagina

Vastgoedjournaal wenst Charlotte veel succes bij het waarmaken van haar droom!



Reacties


Laatste nieuws