Dit najaar te koop: een stukje NYC in Rotterdam

Aan de kop van de Coolhaven in Rotterdam realiseren TBI-ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren het bijzondere woongebied Little C. Vijftien panden in pakhuisstijl geven een authentieke en industriële sfeer die doen denken aan The Village in New York City en Pearl District in Portland.

Ook de mix aan lofts, appartementen, studio’s, daktuinen, ontmoetingspleinen, kantoren, werkplekken, horeca, ateliers en kleinschalige winkels is nog nergens in Nederland te vinden. Zelfs niet in Rotterdam.

Maar straks dus wel; aan de kop van Coolhaven. Direct áán het water – met een heus stadspark – en op loopafstand van de bruisende binnenstad. Dit najaar zijn de eerste rauwe lofts en appartementen van Little C te koop. Op Woonbeurs Rotterdam stellen ERA Contour en J.P. van Eesteren de eerste acht unieke woningtypes voor aan het grote publiek.

Gebiedsvisie Hoboken
Little C ligt direct aan de Coolhaven, naast Hogeschool Rotterdam en tegenover het Erasmus MC. Dit rauwe stukje Rotterdam wordt ingericht in lijn met de integrale gebiedsvisie Hoboken. Deze gebiedsvisie brengt kennis, wetenschap, kunst en cultuur samen en heeft als focus prettige binnen- en buitenruimten, een sterke economie en groene parken. Straks loopt de rand van de levendige buurt rondom Little C over in een fraai stadspark dat uitmondt in Coolhaven. Daar stap je vanaf de kade zó in je sloepje.

Online enquêtes
Tussen nu en 2020 worden in Little C ruim 300 lofts en appartementen - koop en vrije huur - gebouwd en 10.000 m2 aan werkruimte gerealiseerd. Al lange tijd is er veel interesse in dit nieuwe stukje NYC in Rotterdam. Zo dachten meer dan 450 geïnteresseerden mee over het project Little C tijdens klantenpanelavonden en door middel van online enquêtes. Hun ideeën hebben geleid tot de ontwikkeling van een levendig en bijna eclectisch gebied in downtown Rotterdam met rauwe lofts en appartementen die vele Rotterdammers én niet-Rotterdammers zullen aanspreken.

Woonbeurs Rotterdam
Tijdens Woonbeurs Rotterdam worden de eerste acht woningtypes van Little C gepresenteerd aan het publiek. Bezoekers maken kennis met onder andere slim ingedeelde studio’s, rauwe lofts, ruimtelijke appartementen en gigantische luxe penthouses, variërend van 42 tot 250+ m2. Zij kunnen een virtuele wandeling maken door een aantal van deze lofts en appartementen. Bovendien worden de vanaf prijzen bekendgemaakt.

Woonbeurs Rotterdam is aanstaande zaterdag 18 en zondag 19 maart open van 12 tot 17 uur in WTC Rotterdam (gratis toegang). Little C staat op stand XL4. Kijk voor meer info op www.littlecoolhaven.nl en www.woonbeursrotterdam.nl.



Reacties


Laatste nieuws