Partij gezocht voor herontwikkeling Sluiswachtershuis in Scheveningen

Het monumentale Sluiswachtershuis in Scheveningen staat in de verkoop. Er wordt een partij (of combinatie van partijen) gezocht voor de herontwikkeling van het gebouw. Het grootste deel van de begane grond is bedoeld voor een eigentijds horecaconcept. In de rest van het gebouw is ruimte voor andere functies. 

Het gebouw van circa 600 m2 is een gemeentelijk monument. Toch bestaat er de mogelijkheid om een open inrichting te creëren. Zo kan er een ruime ontmoetingsplaats ontstaan, met de klassiek uitstraling van 19e-eeuwse bouwstijl. Op de buitenruimte gelegen aan de begane grond kan een ruim terras van circa 120 m2 worden ingericht.

Het pand wordt per openbare verkoopprocedure aangeboden en die procedure bestaat uit twee fases. De openbare selectie vindt plaats op basis van een visie op het concept, referenties en financiële draagkracht. In de verkoopfase mogen de vier partijen die worden geselecteerd het plan verder uitwerken en ontvangen hiervoor een vergoeding van € 2.500. De uiteindelijke gunning vindt plaats op basis van de kwaliteit van het plan en de hoogte van het bod.

Meer informatie over de verkoop en aanmelding? Kijk op www.denhaag.nl/sluiswachtershuis.



Reacties


Laatste nieuws