Nieuw kantoor OVG op Zuidas ondanks bouwstop

Ontwikkelaar OVG gaat voor gebruikers Deloitte en AKD een nieuw kantoorpand ontwikkelen van maar liefst 40.000 m2 in het VU-gebied nabij de Amsterdamse Zuidas. Het nieuwe kantoorgebouw moet in Amsterdam het duurzaamste in zijn soort worden. De nieuwe realisatie van OVG op de Zuidas komt op een moment dat de gemeente Amsterdam eerder deze maand een bouwstop afkondigde, mede ook om de hoge leegstand in de Amsterdamse kantorenmarkt aan te pakken.

Al in 2007 maakte OVG al melding van een exclusieve samenwerking met Deloitte en het projectbureau Zuidas, die moest uitmonden in een kantoor van 40.000 m2 in het Amsterdamse VU-gebied. Financieel dienstverlener Deloitte zit al op Sloterdijk in een nieuw kantoor en zit ook in Amsterdam-West. Advocatenfirma AKD zit ook in Sloterdijk. Die kantoren laten ze in 2013 leeg achter wanneer ze de nieuwbouw van OVG gaan betrekken. Sloterdijk heeft momenteel al een hoge leegstand in het daar aanwezige kantorenareaal. 

Vastgoedjournaal had recent een interview met wethouder van Arthur van Dijk van de gemeente Haarlemmermeer waar een vergelijkbare situatie speelde. Daar realiseert OVG eveneens een nieuw kantoorpand in Hoofddorp, een regio die eveneens te kampen heeft met forse leegstand. Dit interview kunt u HIER lezen.

Reacties