Uitbreiding Nordwin College Leeuwarden van start

Op 22 februari jongstleden was het zover. De eerste paal voor de uitbreiding van de MBO-locatie van het Nordwin College in Leeuwarden, is geslagen. De uitbreiding en verbouwing zal medio zomer 2017 worden afgerond, zodat de leerlingen in het nieuwe schooljaar volop van de nieuwe faciliteiten gebruik kunnen maken.

BOAG heeft in samenwerking met de school het Programma van Eisen opgesteld en verzorgt namens Nordwin College het projectmanagement, inclusief begeleiding van de aanbesteding, kostenmanagement en directievoering en toezicht.

Nordwin College krijgt nieuwe identiteit
Het Nordwin College is een opleidingscentrum voor VMBO-groen, MBO en Cursus & Contract, en biedt op zes onderwijslocaties studies aan in Buitenpost, Heerenveen, Leeuwarden en Sneek. De MBO locatie (leerjaar 3 en 4) aan de Jansoniusstraat 2A in Leeuwarden, maakt onderdeel uit van een groter gebouwencomplex waarin tevens de Hogeschool Van Hall Larenstein is gevestigd.

De huisvesting van het Nordwin College Leeuwarden zal een gedaanteverwisseling ondergaan. De bestaande entree was nauwelijks zichtbaar vanaf de straat en de leerlingen van het Nordwin College deelden de kantine met de studenten van de Hogeschool Van Hall. De ruimte is hier eigenlijk niet voor geschikt. Met de uitbreiding wordt een nieuwe representatieve entreezone gerealiseerd, die Nordwin College een eigen identiteit en uitstraling zal geven. In de nieuwe entreezone worden bijvoorbeeld een studielandschap, onderwijsruimte en kantine met keukenfaciliteit gerealiseerd.

Groene karakter benadrukt in vormgeving
Op de plek van de uitbreiding stonden voorheen kassen waar praktijklessen binnen het agrarisch onderwijs werden gegeven. Deze zijn inmiddels gesloopt. In het plan is daarentegen een moderne nieuwe kas opgenomen, waarin de leerlingen de ruimte hebben om zich voor te bereiden op de praktijk.

De kas is fraai verwerkt in het ontwerp en de karakteristieke kapconstructie is doorgezet in de rest van het plan. De vormgeving van de entreezone refereert aan het groene karakter van het onderwijs van het Nordwin College. Ook de bestaande aangrenzende gebouwvleugel waarin de afdeling Bloem & Design is gehuisvest, krijgt een facelift.

Een bijdrage van BOAG

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special