'Vraag naar goed personeel in het vastgoed neemt alleen maar toe'

VJ sprak met Solid Recruitment over hun nieuwe werving & selectietak Solid People, speciaal voor bouwprofessionals. Waar ziet Solid Recruitment, gespecialiseerd in vastgoedprofessionals, de grootste kansen in de vastgoedmarkt? “Goede mensen zijn altijd al schaars, maar dit gaat steeds meer gelden.”

De nieuwe werving & selectie tak speciaal voor bouwprofessionals moet inspelen op de groeiende vraag naar goed gekwalificeerd bouwkundig personeel. Het Economisch Instituut voor de Bouw verwacht in de periode tot 2021 een groei van de werkgelegenheid in de bouwsector van 70.000 voltijds arbeidsplaatsen. Jaron Bollegraaf, partner bij Solid Recruitment, tegen VJ: “De vraag naar goed bouwkundig personeel neemt alleen maar toe, zo zijn er de komende jaren 10.000 mensen nodig. Van uitvoerend tot midden- en hoger kaderpersoneel. “ Solid People richt zich op de werving & selectie van bouwprofessionals op MBO-, HBO- en academisch niveau in opdracht van bouw- en aannemingsbedrijven. 

Vacatures nemen steeds meer toe
Hoe staat het met de werkgelegenheid in het algemeen? Volgens het CBS neemt het aantal vacatures alleen maar toe, in december 2016 stonden er ruim 169.000 vacatures open. Het aantal vacatures stijgt al bijna 4 jaar met ruim 5.000 per kwartaal, maar toch is het niveau van voor de crisis nog niet bereikt. Toen stond het aantal vacatures op een recordaantal van bijna 250.000. Bollegraaf merkt dat deze toename in vacatures ook voor de vastgoedsector geldt. “Er zijn veel meer vacatures en dit geldt eigenlijk voor alle segmenten binnen de sector. Opdrachtgevers hebben daarentegen een steeds gerichtere vraag, de lat ligt hoog.” Op dit moment heeft Solid Recruitment zo’n 50 open vacatures.

Schoen wringt
Dat er veel vacatures zijn is één, maar zijn er genoeg werkkrachten om aan de grote vraag te voldoen? Volgens Bollegraaf begint hier de schoen te wringen. “Opdrachtgevers hebben uitgebreide ideeën over wie ze willen aannemen. Gelukkig hebben wij een vijver van 14.000 kandidaten waar wij uit kunnen vissen, dus wij kunnen altijd wel aan de wens voldoen. Maar het is soms passen en meten.”

Opleiding en bijscholing
Bollegraaf vervolgt: “Goede mensen zijn altijd al schaars, maar dit gaat steeds meer gelden.” Wat vinden opdrachtgevers belangrijk als ze een nieuwe werknemer zoeken? Bollegraaf: “Opleiding is belangrijk, maar vooral dat werknemers zich blijven ontwikkelen door cursussen te volgen en op de hoogte te zijn van de huidige wet en regelgeving. Vroeger kon iemand het niet hebben van een diploma compenseren door veel werkervaring te hebben, maar dat zie je tegenwoordig niet meer zoveel.” Daarnaast, zegt Bollegraaf, moeten werknemers ook breed geschoold zijn. “Binnen de projectontwikkeling willen opdrachtgevers steeds vaker dat toekomstige werknemers technisch, juridisch maar ook commercieel onderlegd zijn om een heel project aan te kunnen.”

Geen glazen bol
Volgens Bollegraaf zal de grote vraag naar werkkrachten niet afnemen. “De vraag naar goed personeel in de woningbouw gaat enorm toenemen, zeker nu het zo’n interessante markt is voor beleggers. Het is de vraag wat de kantorenmarkt gaat doen, maar hopelijk trekt die nog verder aan en hopelijk de retailmarkt ook. Een ander segment wat veel vraag kent is de zorg, zeker voor het luxere segment. Maar pin me er niet op vast, ik heb geen glazen bol,” zegt Bollegraaf tot slot.

Foto: v.l.n.r. Jaron Bollegraaf, Dionne Vrisekoop en Robbert Jan Meerman.

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special