Jack Bakker verlaat Uni-Invest na zes jaar

Pieter Roozenboom (39) zal op 8 november worden benoemd tot Chief Executive Officer van vastgoedfonds Uni-Invest als opvolger van Jack Bakker (53). Roozenboom is sinds 2006 Chief Financial Officer van Uni-Invest en werkte voorheen onder meer voor ING Real Estate. Bakker werd eind 2004 aangetrokken om als CEO Uni-Invest om te vormen van een beleggings- en beheermaatschappij tot een klantgerichte verhuurorganisatie en om focus te brengen in de destijds gevarieerde portefeuille.

Bakker paste de organisatie en de portefeuille ingrijpend aan. Uni-Invest richt zich sindsdien met geïntegreerde teams van commerciële en technische professionals met op maat gemaakte huisvestingsoplossingen op huurders van kantoren en bedrijfshallen. 

Thom Wernink, president-commissaris Uni-Invest Holding en oud-topman van Corio: "De commissarissen zijn verheugd met de benoeming van Pieter Roozenboom en danken Jack Bakker hartelijk voor zijn inzet en resultaten in de afgelopen zes jaren. Door de benoeming van Roozenboom is de continuïteit in de leiding gewaarborgd."

Tot aan het faillissement van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers in 2008 beheerde de vastgoeddivisie van Lehman (Lehman Brothers Real Estate Partners) het vastgoed van Uni-Invest voor een groep institutionele beleggers. Uni-Invest werd daarom niet geraakt door het faillissement van Lehman omdat het vastgoed niet op de balans van Lehman stond. In juni 2007 werd de hernieuwde beursgang van Uni-Invest afgeblazen door het verslechterde beursklimaat en door de tegenvallende interesse van beleggers.

 



Reacties


Laatste nieuws