Vastgoedeigenaren verdienen aan onbenutte parkeerplaatsen dankzij startup

In samenwerking met Holland PropTech publiceert Vastgoedjournaal Tech elke week een nieuwe, veelbelovende startup die de vastgoedsector verrast met goed toepasbare innovaties. Vandaag zeven vragen aan Wouter de Bruijne van ParkBee.

Welk probleem los jij op?
"
Bijna elke grote stad heeft te maken met een groot parkeerprobleem. Beschikbare parkeerplekken op straat zijn vaak niet te vinden en bij parkeergarages gelden torenhoge parkeertarieven. Terwijl juist op momenten van grote parkeerdruk zoals 's avonds en in het weekend, centraal gelegen kantoorpanden veel onbenutte parkeerplekken hebben. Vastgoedeigenaren zijn daarentegen vaak op zoek naar extra manieren om hun vastgoed optimaal te benutten, om daarmee niet alleen extra inkomsten te genereren, maar ook om een klimaatpositieve bijdrage te leveren. Dat is precies wat ParkBee te bieden heeft."

"ParkBee maakt de parkeerplekken van kantoorgebouwen en ander groot vastgoed beschikbaar voor het publiek, in samenwerking met Parkmobile. Daarmee bieden we betaalbaar parkeren op toplocaties voor consumenten, extra inkomsten voor gebouweigenaren en een vriendelijke oplossing voor het parkeerprobleem."

Hoe ben je op het idee gekomen?
"
De oprichters van ParkBee hebben zelf regelmatig ervaren hoe lastig het parkeren in de grote stad is, terwijl er zoveel kantoorpanden met parkeerplaatsen zijn die buiten kantooruren helemaal niet worden gebruikt. Ook is er veel leegstaand of overcapaciteit. Na het verder uitzoeken van deze businesscase is ParkBee opgericht, en de hardware en software ontwikkelt om te zorgen dat de slagboom op de locaties gemakkelijk met een druk in de app geopend kan worden."

"In Parkmobile is, als de nummer één aanbieder van mobiel parkeren in Nederland, een belangrijke partner gevonden om de parkeerlocaties meteen bij een hele grote gebruikersgroep onder de aandacht te brengen. Ondertussen heeft ParkBee meer dan 40 locaties door het hele land en komen er elke maand nieuwe locaties bij."

Hoeveel klanten heb je volgend jaar nodig?
"
Er worden nu iedere maand 5 tot 10 nieuwe ParkBee parkeergarages geopend, en dit aantal neemt steeds verder toe. Honderden nieuwe parkeerders per week maken kennis met ParkBee. Om in de blijvende groei te voorzien zijn er nog veel nieuwe locaties nodig. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe vastgoed locaties."

Wie is je ideale klant?
"
ParkBee is specifiek op zoek naar gebouweigenaren of vastgoedpartijen die locaties met parkeergelegenheid in eigendom of beheer hebben. Dit kan een parkeergarage zijn of gewoon een parkeerterein, met een slagboom of elektronisch hek. De ParkBee ontwikkelde technologie kan hier op worden aangesloten zodat we de locatie beschikbaar kunnen maken op geselecteerde tijden of bij beschikbaarheid 24/7, zonder dat daarvoor enige voorinvestering aan de gebouweigenaar wordt gevraagd. De eigenaar of beheerder krijgt toegang tot de back-end van het systeem zodat het aantal plaatsen, indien nodig, flexibel worden beheerd."

Wat was de moeilijkste fase tot nu toe en wat heb je daarvan geleerd?
"
De eerste fase waarin ParkBee begon met een goed idee, en veel interesse vanuit de vastgoedsector als de parkeerindustrie, maar nog zonder werkende technologie. Dat leverde ons veel uitdagingen op. Bijvoorbeeld het aansluiten van de eerste locaties."

"Momenteel heeft ParkBee een bewezen concept, we zijn aanwezig op meer dan 30 locaties in Nederland en in samenwerking met Parkmobile hebben we een gigantische gebruikersgroep achter zich. Natuurlijk brengt dat weer nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals het vinden van de volgende groep locaties. We hebben nu minimaal 5 nieuwe locaties per maand nodig om aan de groeiende parkeerbehoefte te voorzien."

Wat is de volgende belangrijke stap?
"
Het netwerk in Nederland willen we zo compleet dekkend maken. Locaties met parkeergelegenheid in de grote steden zijn dus van groot belang. Ondertussen is ParkBee druk bezig met verdere internationale groei. Zo zijn we begin dit jaar van start gegaan in Londen waar nog een gigantische markt op ons staat te wachten."

Wie of wat heb je daarvoor nodig?
"
Enthousiaste vastgoedpartijen - eigenaren, assetmanagers, propertymanagers - die graag alles uit hun vastgoed halen en groei uit duurzaamheid en circulariteit willen stimuleren."

Parkbee is lid van HollandPropTech.nl, dé matchmaker die assetmanagers, vastgoedontwikkelaars en –beheerders verbindt met startups om slimmer te innoveren. Je kunt de founders van Parkbee ontmoeten in de stand van Holland PropTech en PROVADA FUTURE tijdens PROVADA op 30 en 31 mei en 1 juni 2017.

Wouter de Bruijne, CEO
www.parkbee.com
M 06 4976 1197



Reacties


Laatste nieuws