First Sponsor en Provast ontwikkelen 3 woontorens in Amsterdam-Zuidoost

First Sponsor Group Limited uit Singapore en Provast ontwikkelen in Amsteradm-Zuidoost, pal tegenover de Amsterdam ArenA drie woontorens met voorzieningen. ZZDP Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

First Sponsor is al actief in Zuidoost. Zo heeft de belegger de kantoorgebouwen de Dreeftoren en De Oliphant eind vorig jaar verworven en is tevens eigenaar van de nabijgelegen hotels in de Arena Towers. First Sponsor en Provast ontwikkelen op deze naast elkaar gelegen locaties een drietal woontorens van in totaal circa 600 woningen en 2.000 m² voorzieningen.

Daarnaast worden de Dreeftoren en De Oliphant volledig gerenoveerd door First Sponsor in samenwerking met CBRE Development Services. Op dit moment zijn de gesprekken met de gemeente gaande om de ontwikkelingen verder vorm te geven. Zuidoost ontwikkelt zich in hoog tempo. Naast kantoren, winkels en voorzieningen zal er in de komende jaren een groot aantal woningen worden gerealiseerd. 

Waar komen de torens precies?
De locatie ligt op steenworp afstand van station Bijlmer ArenA en de ArenA Boulevard, met grote retailers als MediaMarkt, Decathlon en Villa ArenA. Winkelen kan in het nabijgelegen winkelcentrum Amsterdamse Poort. Veel oudere gebouwen zijn inmiddels vervangen door laagbouw en middelhoge appartementengebouwen. Door de combinatie met kantoren, waaronder het toekomstige hoofdkantoor van ING, en faciliteiten is het gebied stevig aan het upgraden.



Reacties


Laatste nieuws