Van vergaderzaal naar zittingszaal

De Raad van State in Den Haag heeft een nieuwe zittingszaal erbij. Voor deze extra zittingszaal werd een bestaande vergaderzaal op de eerste verdieping omgebouwd door BOAG. Zittingszaal 8 is vanaf heden in gebruik voor zittingen van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. 

Voor deze extra zittingszaal werd een bestaande vergaderzaal op de eerste verdieping omgebouwd. Ook werd er vanuit de publieksfoyer van de zittingzalen een nieuwe doorbraak gemaakt naar de bovenliggende verdieping om de zittingszaal voor het publiek bereikbaar te maken. Alle sloop- en bouwwerkzaamheden hebben plaats gevonden terwijl de activiteiten van de Raad gewoon doorgang vonden.

Mr. J.P.H. Donner, vicepresident van de Raad van State, liet weten: “Ik vind het een harmonieus ontwerp, alsof de zaal er altijd al geweest was. Het hele traject is zonder overlast en vlekkeloos verlopen.”

BOAG is zo’n anderhalf jaar betrokken geweest bij deze interne verbouwing. Zij hebben onder andere ondersteuning geboden bij het maken van het ontwerp, de aanbesteding en gunning en de realisatie, middels directievoering. Evelyne Merkx was als architect verbonden aan het project.



Reacties


Laatste nieuws