Blauwhoed realiseert 50 nieuwe co-creatie woningen in Vianen

Vorige week vond de feestelijke start bouw plaats voor de eerste fase van nieuwbouwproject Wonen in Helsdingen, te Vianen. Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners gaven wethouder André Landwehr (Gemeente Vianen), Marcel Pfaff (Ballast Nedam) en Phillip Smits (Blauwhoed) en enkele kopers het symbolisch startsein voor de bouw van 50 woningen. Dit deden zij door samen een puzzel te maken met daarop een vogelvlucht van het project en een schat op te graven.

De woningen van Wonen in Helsdingen zijn in co-creatie met toekomstige bewoners tot stand gekomen. Daarnaast is bij het ontwerp van de woningen veel aandacht besteed aan het zo laag mogelijk houden van het energieverbruik. Optimale isolatie en de (voorbereiding op) zonnepanelen en andere innovatieve technieken en materialen zorgen ervoor dat de woningen in Wonen in Helsdingen een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) hebben van maximaal 0,4 (de richtlijn voor energiezuinig wonen). Er zijn woningen die een EPC 0 (energieneutraal) hebben en een EPC -0,4 (nul op de meter). In Helsdingen wonen bewoners dus ZEN: Zeer Energiezuinige Nieuwbouw en zijn zij verzekerd van lage energielasten.

Fase 2 in verkoop
Aansluitend op het start bouw moment voor fase 1, startte 24 januari de verkoop van fase 2 van Wonen in Helsdingen. Wonen in Helsdingen fase 2 bestaat uit 45 woningen verdeeld in rijwoningen van 4.8m en 5.4m breed, XL hoekwoningen, bungalows met een slaapprogramma op de begane grond, ruime familiehuizen van 6.3m breed, bijzondere haakse woningen en ruime tweekappers. Geïnteresseerden in een woning kunnen zich tot 13 februari 11.00 uur inschrijven via www.woneninhelsdingen.nl.



Reacties


Laatste nieuws