Van Wijnen Bouwplaatstrofee 2016 voor Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Het bouwteam van het Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent heeft de Van Wijnen Bouwplaatstrofee 2016 gewonnen. Van Wijnen reikt deze prijs jaarlijks uit aan de bouwplaats die uitblinkt in veiligheid, duurzaamheid en faalkostenreductie. Met deze interne kwaliteitscompetitie wil Van Wijnen haar bouwteams stimuleren om elke dag voor het allerbeste te gaan.

Het Van der Valk hotel bestaat uit een plintgebouw met foyer, restaurant en zalencentrum, een parkeergarage met ruim 260 plaatsen en een vijftig meter hoge toren met daarin 116 kamers en fitness- en wellnessruimten. Bijzondere uitdagingen van dit project voor het bouwteam waren onder andere de ligging en compactheid van de bouwplaats dicht bij het spoor. Daarnaast de uitdaging om te gaan voor BREEAM ‘Excellent’. Gedurende de bouwperiode is met name door de open manier van communiceren een goede relatie opgebouwd met opdrachtgever, co-makers en de omwonenden. Dit zorgde voor veel wederzijds vertrouwen, een soepel lopend bouwtraject en tevreden partners. Het hotel is in de zomer van 2016 opgeleverd.

Verantwoordelijkheid
De Van Wijnen Bouwplaatstrofee bestaat inmiddels 20 jaar. Aan de keuze voor de winnaar gaat een serieus en intensief selectieproces vooraf. Commissies, bestaande uit oud-gedienden, bezoeken gedurende het jaar op verschillende momenten alle Van Wijnen-bouwplaatsen en nomineren uiteindelijk vijf bouwteams voor de prijs. Directeur Ben Bergsma van Van Wijnen Groep over de prijs: “Wij geloven dat het beste uit medewerkers naar boven komt wanneer zij met veel eigen verantwoordelijkheid kunnen werken. Die eigen verantwoordelijkheid zorgt voor kwaliteit en dat is de basis van de Van Wijnen Bouwplaatstrofee”.

De winnaar wordt ieder jaar door een gastspreker bekend gemaakt, dit jaar was dat Frits van Eerd, CEO van Jumbo Supermarkten, voor wie Van Wijnen al jarenlang het dagelijks onderhoud van alle supermarkten voor haar rekening neemt.



Reacties


Laatste nieuws