Aedifica breidt portefeuille uit met gezondheidscentrum Oude Pekela

VastGoud ontwikkeling heeft gezondheidscentrum Het Dokhuis in Oude Pekela verkocht aan Aedifica Nederland B.V. Het Dokhuis ligt aan de Raadhuislaan 47 in Oude Pekela en is volledig verhuurd.

In het Dokhuis, een nieuwbouwpand dat in mei 2016 is opgeleverd, huisvest 6 verschillende zorgverleners. De begane grond van Het Dokhuis bestaat uit een eerstelijns gezondheidscentrum waarin een huisarts, apotheek, GGZ, diagnostisch centrum en fysiotherapeut gevestigd zijn. Op de eerste en tweede verdieping huurt Stichting Oosterlengte huisvesting voor 32 dementerende ouderen. De omvang is circa 4.220 m2. 

Jeroen Hermus, Associate Director Healthcare, CBRE zei over de deal: "Steeds meer beleggers erkennen de kansen van zorgvastgoed. Tot de piek van de vergrijzing in 2040 zal de behoefte aan zorg dagelijks en op vrijwel iedere locatie in Nederland blijven groeien. Ook de lange huurcontracten (>12 jaar) die in deze sector nog steeds erg gebruikelijk zijn, maken het een interessante belegging. Het Dokhuis is een mooi voorbeeld van hoe intramurale- en eerstelijnsfuncties succesvol in één gebouw kunnen worden gerealiseerd." 

Betrokken partijen
Vooruitlopend op de aankoop van het gebouwencomplex is door BOAG in december 2016 een Technical Due Diligence uitgevoerd, waarbij inzage werd verkregen in de bouw- en installatietechnische kwaliteit van het gebouw en de kosten voor planmatig onderhoud tijdens de exploitatie. 

De koper is tijdens deze transactie bijgestaan door juridisch adviseur Stibbe. De verkoper is geadviseerd door CBRE (verkoopbegeleiding), Boekel De Neree (juridisch) en RED The Network (fiscaal).

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022