Nieuwe Rabobank Gouwestreek vervangt vier bestaande vestigingen

De bouw van de nieuwe vestiging van Rabobank Gouwestreek is van start gegaan. Dit nieuwe kantoorgebouw vervangt aan het einde van het jaar de vier bestaande Rabobank vestigingen in Gouda. 

De nieuwe huisvesting van de bank wordt een van de meeste duurzame gebouwen van Gouda en zal voldoen aan de certificering ‘BREEAM Excellent’. Op de begane grond komt een ontmoetingsplein dat zal dienen als een werkcafé waar klanten, medewerkers en maatschappelijke organisaties terecht kunnen voor adviesgesprekken, geldzaken, bijeenkomsten en evenementen. Caspert van der Wel, directievoorzitter Rabobank Gouwestreek: “Het wordt een multifunctionele ontmoetingsplaats voor klanten en inwoners van Gouda”.

Meerwaarde tenderfase
Naar verwachting wordt het pand eind 2017 opgeleverd. Dura Vermeer zal in samenwerking met lokale ondernemers de realisatie op zich nemen. BOAG begeleidt Dura Vermeer reeds vanaf de tenderfase op het gebied van ontwerpmanagement en procesmanagement UAV-gc. Johan de Vries, één van de drie directeuren van BOAG: “Het team van BOAG begeleidt de aannemer en haar adviseurs door het verificatie- en validatieproces. Dit project is hierbij een goed voorbeeld en bevestigt dat wij al in de tenderfase meerwaarde kunnen bieden. Iedere fase in dit project bestaat uit uitdagingen. Bij Rabobank Gouwestreek zullen wij vanaf nu continue moeten sturen op de kwaliteitsborging tijdens de uitvoering. Zo garanderen we dat de gewenste kwaliteit die Rabobank verlangt wordt gewaarborgd en binnen de planning wordt opgeleverd.’’

Bekijk hier een filmimpressie van het nieuwe kantoor.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022