Niets staat nieuwbouw RET-remise Kleiweg nog in de weg

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft ingestemd met de investering van de nieuwbouw RET aan de Kleiweg en het college van de gemeente Rotterdam heeft besloten het bestaande gebouw niet als monument aan te wijzen. Door deze beslissingen staat niets de nieuwbouw meer in de weg en zal er deze maand gestart worden met de sloop en het uithuizen van de bestaande activiteiten.

De remise Kleiweg, met een oppervlakte van 32.180 m2, is namelijk sterk verouderd en voldoet niet meer aan de huidige eisen. Het Rotterdamse openbaar-vervoerbedrijf wil de beschikbare ruimte op deze locatie beter benutten. De voertuigen van de RET krijgen namelijk een langere afmeting (45 meter). Het behouden van de gebouwen en het geschikt maken van de werkplaats voor de nieuwe voortuigen is helaas geen optie. De RET heeft daarom besloten om de remise te vervangen door nieuwbouw van 16.000 m2.

Met een simpele aftreksom is te constateren dat in de nieuwe situatie een deel van het gebied niet bebouwd zal worden. De afspraak met de gemeente Rotterdam is dat wanneer de RET de gronden niet meer nodig heeft voor infra-gerelateerde doelen dat zij de grond terug levert aan de gemeente. De gemeente zal de vrijgekomen grond gaan herinrichten.

Werkzaamheden
BOAG heeft een aantal werkzaamheden voor RET verricht, zoals het opstellen en uitwerken van een investeringsdocument en strategisch advies. Dit deden wij in samenwerking met Van der Vlis Bouwconsult. Daarnaast heeft Peter den Hartog van BOAG ad interim het projectmanagement gedurende een half jaar voor de RET uitgevoerd.

RET zeer betrokken
Omwoners worden tijdens informatieavonden op de hoogte gebracht en geïnformeerd over de plannen. De presentatie van informatieavond 16 februari 2016 vindt u hier.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special