Braakliggend terrein Leidschendam krijgt nieuw leven met komst appartementencomplex

Op woensdagmiddag 21 december hebben wethouder Bruines van de gemeente Leidschendam-Voorburg en Phillip Smits, algemeen directeur bij projectontwikkelaar Blauwhoed, op de bouwlocatie het startsein gegeven voor de bouw van nieuwbouwproject Nieuw Mariënpark in Leidschendam.

Wethouder Saskia Bruines, ruimtelijke ontwikkeling, vindt project Nieuw Mariënpark een verrijking van het Raadhuiskwartier. “Het plan voegt duidelijk kwaliteit toe aan de buurt. Omwonenden krijgen eindelijk nieuwe buren; het jarenlang braakliggende terrein wordt een aantrekkelijke woonomgeving”, aldus wethouder Bruines.

Appartementen en eengezinswoningen
Nieuw Mariënpark is gelegen aan het Mariënpark, de J.S. Bachlaan, Prins Bernhardlaan en Mozartlaan. Er komen 26 koopappartementen, 36 huurappartementen en acht eengezinswoningen. Alle koopwoningen en -appartementen zijn verkocht. ASR Dutch Core Residential Fund is eigenaar van de 36 vrije sector huurappartementen. Bots Bouwgroep realiseert de woningen in Nieuw Mariënpark. De oplevering is verwacht in voorjaar 2018.

In een later stadium breidt Nieuw Mariënpark nog verder uit met 74 zorgappartementen. “Er is veel behoefte aan woonzorgplaatsen voor ouderen in onze gemeente. De zorgappartementen in het moderne zorgcentrum zijn dan ook meer dan welkom”, zegt wethouder Bruines hierover.

Foto: Wethouder Bruines van de gemeente Leidschendam-Voorburg en Phillip Smits, algemeen directeur bij projectontwikkelaar Blauwhoed, geven het startsein voor de bouw van nieuwbouwproject Nieuw Mariënpark in Leidschendam.

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021